Никой не знае къде е Груевски, в затвора подготвиха килията

...
Никой не знае къде е Груевски, в затвора подготвиха килията
Коментари Харесай

Никой не знае къде е Груевски, в затвора подготвиха килията му

Никой не знае къде е Груевски, в пандиза приготвиха килията му
От през вчерашния ден след обяд никой не знае къде се намира някогашният македонски министър председател Никола Груевски. Мобилният му телефон е изключен, а неговата брачна половинка Боркица заяви, че той не е в дома си в Скопие, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тази нощ десетки македонски публицисти чакаха пред пандиза "Шутка" в Скопие, с цел да снимат влизането в ареста на Груевски. През нощта пощальон на съда на три пъти посети жилището на Груевски, с цел да му връчи заповедта за задържане, само че не го откри в жилището му. След като през вчерашния ден Наказателният съвет отхвърли и последната тъжба на отбраната му, Груевски би трябвало да стартира да изтърпява присъдата си. Все още не е ясно дали защитата, която е подсигурена от вътрешното министерство към момента е с него. Като някогашен върховен държавен чиновник той има право на сходна защита - 24 часа в денонощието. Последната му обществена демонстрация е от преди четтири дни. Груевски към този момент не написа и в личния си профил в обществените мрежи. Тази нощ имаше изключително съвещание на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ, чийто водач бе той в продължение на 14 години. Според партията "Груевски е жертва на политическо преследване".

Груевски получи две години ефикасна присъда по делото „ Танк “ за закупуването на служебния му „ Мерцедес “ за над 650 000 евро, до момента в който беше министър председател. По делото „ Танк “ някогашният министър на вътрешните работи Гордана Янкулоска беше наказана на шест години затвор.

Ако не бъде открит от правосъдните чиновници Груевски ще получи заповедта си за изтърпяване на наказването в понеделник, когато би трябвало да се яви пред съда по друго дело против него.

Груевски бе министър-председател в продължение на 10 години - от 2006 до януари 2016 година Той бе свален власт след разкритията за тежки корупционни схеми, напън върху правосъдната система, медиите и бизнеса. Република Македония изпадна в тежка политическа рецесия при започване на 2015 година, която продължи близо три години. След погрома на Народното събрание на 27-ми април 2017 година в страната бе образувано настоящето държавно управление на премиера Зоран Заев.

От тази нощ в ареста се намира и най-богатият македонец Орце Камчев. Срещу него е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за 30 дни". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР