Никой не оспорва ползите от кърменето. Но колко време то

...
Никой не оспорва ползите от кърменето. Но колко време то
Коментари Харесай

До каква възраст да кърмите бебето

Никой не оспорва изгодите от кърменето. Но какъв брой време то би трябвало да продължи и има ли граници, които не е редно да бъдат прекрачвани? И в действителност по кое време тъкмо кърменето престава да е толкоз належащо и скъпо хранене за детето?

Спорни въпроси, по които може доста да се приказва и които имат своите поддръжници и в двете крайности – от кърмене единствено в началните месеци до кърмене в жанр Крали Марко, най-малко до потегляне на учебно заведение.

А почитателите на другите крайности могат да ви приведат куп причини в отбрана на своята теза и всичките да бъдат разумно обосновани.

Тук няма да преглеждаме кое е вярно и кое не, а ще ви разкажем същинската история на една дълго кърмеща майка, споделена в обществената мрежа Reddit.

Защо този проблем продължава да бъде ябълка на раздора

В тази обществена мрежа потребителите обменят отзиви, препоръки и теории за всичко, което ги вълнува. И наскоро се появява питане от анонимна жена която търси помощ във връзка с продължителното кърмене. Проблемът е, че фамилията не приема майката да продължава да храни по този метод към този момент 6-годишната си щерка.

Историята е разказана от нейната сестра и поражда доста значим спор за изгодите от продължителното кърмене. Включват се и специалисти от СЗО.

Според тях майчиното мляко е изключителната храна за първите 6 месеца от живота на бебето. Но в случай че майката не желае да спре кърменето и бебето/детето продължава да търси този вид хранене, няма проблем това да продължи и доста дълго. Дори и до тръгването на учебно заведение на детето.

В международен мащаб не са всеобщи случаите като този, само че има задоволително, с цел да се дискутира по тематиката.

Истинската история на една майка

Въпросната майка има две момиченца - на 2 и 6 години. Когато се родило по-малкото, тя към момента кърмела първото. И решила, че за него ще е по-полезно да продължи да се храни и по този метод, защото забелязала, че по този начин стресът от появяването на сестричката е по-малък. Отделно била и последовател на дългото кърмене.

Не на същото мнение обаче били нейните родственици. Те непрекъснато я питали какъв брой време счита да продължава по този начин, правели ѝ остри забележки, напомняли ѝ, че е време да стопира. И това били най-леките за преглъщане обвинявания, споделя нейната сестра.

Роднините почнали да я засипват с разнообразни проучвания на учени, които отхвърлят изгодата от дългото кърмене. Предложили ѝ да посещава психолог, а различен да работи с децата, защото те сигурно към този момент били развили Едипов комплекс.

Освен всичко друго, майката била последовател и на кърменето на поискване. Често се случвало да храни и двете деца по едно и също време, когато цялото семейство се е събрало или имат посетители. Това роднините ѝ към този момент не съумели да преглътнат и я заплашили, че ще подхващат съответните ограничения.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР