Никой не обича насекомите вкъщи – те лазят по храната,

...
Никой не обича насекомите вкъщи – те лазят по храната,
Коментари Харесай

Безопасен и естествен начин да разкараме паяци и други гадинки от вкъщи

Никой не обича насекомите у дома – те лазят по храната, завивките и на всички места из дома ни. Използваме какви ли не препарати и химикали, с цел да се оттървем от тях, без да осъзнаваме, че действително тези ограничения могат да навредят и на децата ни, и на животните, и на нас самите. Допълнителен негатив е нездравословното въздействие над природата. 
Ако желаете въпреки всичко да прогоните гадинките от вкъщи си, ще ви представим по какъв начин да го извършите по безвреден и натурален метод, без да употребявате нападателни съставки. Ефектът е също толкоз добър. Ето по какъв начин:

Примамете калинки във вашата градина

Калинките също са инсекти, само че пък те могат да ви създадат огромна услуга. Хранят се с паяците и други буболечки и отстраняват продуктите, които служат за храна на другите инсекти.
За да привлечете калинките на ваша страна, прибавете в градината си саксии с кориандър, резене, кимион, бял равнец, вратига, копър, здравец, ангелика или непосредствено ги засадете в почвата на градинското пространство.

Използвайте ментово масло, с цел да изплашите вредителите

Ментовото масло има неприветлив резултат върху насекомите. Ако усетите противен резултат и върху вас самите, като раздразнение на кожата, смесете го с вода, а не го разпръсквайте чисто из дома. Напръскайте по местата, където най-често виждате паяци, буболечки и други инсекти. За да възспрете и навлизането им, напръскайте и към вратите и прозорците. Спрей от евкалиптово масло и вода също би имал подобен резултат.

Направете естествен спрей срещу вредители

Ябълков оцет, олио, черен пипер и течен сапун са магичните съставки на отблъскващия спрей. Пренесете го в бутилка с разпръсквач. Пръскайте след дъжд, към вратите и прозорците и тук-там, където виждате инсекти. 

Вземете си котка

Котките са пазители на дома, те както от мишки, ни избавят и от всевъзможни инсекти. Така че, в случай че обичате животинките, изобщо не се чудете и си вземете сладкото творение у дома.

Насейте кедър към дома си

Кедровото дърво не се харесва на множеството буболечки и инсекти. Мулч от кедър е превъзходен вид за отбрана от тези гадинки. Може да сте сигурни, че те няма да припарят в дома ви. Освен това, може да си извършите спрей от масло от кедър и вода.

Поставете цитрусови кори из къщата

Друго нещо, което не се харесва на насекомите, е цитрусовата миризма. Всички плодове от този вид ще ви свършат работа за прогонването на инсектите от вкъщи. Оставете ги покрай прозорците, вратите, первазите, рафтчета и на всички места, откъдето виждате да се появяват гадинките. Но резултатът им трае към 48 часа, тъй че имайте го поради и ги сменяйте постоянно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР