Никой не е почитател на листните въшки. Те са като

...
Никой не е почитател на листните въшки. Те са като
Коментари Харесай

Жена напръска зеленчуците с мляко и йод, вижте какво се случи

Никой не е обожател на листните въшки. Те са като злина за всяка една градина. Можете да се спасите от тях, като си послужите с химически препарати или като заложите на едни от най-изпитаните и потвърдени способи. Става въпрос за напълно натурални средства, които съумяват да унищожат и последната листна въшка и да предпазят зеленчуците ви от вредителя.

Коктейл от мляко и йод – отлични резултати за нула време
 С малко йод ще предпазите доматите от всевъзможни заболявания С малко йод ще предпазите доматите от всевъзможни заболявания
Едни от най-често отглежданите разсади в зеленчуковата градина са доматите. Вкуса на пресните, преди малко набрани домати не може да се сра...

Коктейлът от мляко и йод се слави с в действителност отлични резултати. Опитните градинари настояват, че това е едно от най-ефективните средства и се бори сполучливо с листните въшки.

За да приготвите коктейла с мляко и йод, нужно е да си набавите няколко неща. Най-напред си пригответе бутилка със спрей, която да бъде с съдържимост към литър и половина, само че не по-малко.

Ще са ви нужни още 100 мл мляко и 10 мл йод. Към тази примес долейте и литър вода. Ще се получи течности с кондензиран жълт цвят. Разклатете добре, до момента в който съставките не се смесят и не се трансфорат в едно от най-мощните оръжия в битката против листните въшки.

Този разтвор работи еднообразно добре както при цветята, по този начин и при зеленчуците и плодовете. Желателно е да впръсквате от него привечер при изсъхнало време. Ако постоянно падат дъждове и освен това значителни, изчакайте интервалът да отмине и по-късно започнете с унищожаването на вредителите.
 Ако не извършите това за растенията, ДЪЖДЪТ ще ги унищожи Ако не извършите това за растенията, ДЪЖДЪТ ще ги унищожи
През последните няколко седмици в страната се изсипаха значителни дъждове, които съумяха да нанесат съществени провали на градините. Добре...

Йодовият разтвор е доста потребен и за доматите, които са наранени от картофената мана.

Що се отнася до това какъв брой постоянно да пръскате от коктейла с йод и мляко, ние ви съветваме да го вършиме един път в седмицата. Обиколете подробно градината и разпръскайте от йодовата примес по листата.

След няколко дни се разходете още веднъж измежду зеленчуците и сами ще се уверите, че диря от листните въшки даже няма да има. Всички те ще са напуснали собствеността ви. За да не ги допускате до вашата градина, предлагаме ви да пръскате растенията превантивно един път на две седмици.

С пожелания за богата годишна продукция и вкусни плодове и зеленчуци!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР