Никой не е осквернявал Мемориала на мира в Хирошима. Става

...
Никой не е осквернявал Мемориала на мира в Хирошима. Става
Коментари Харесай

Ръководителят на Софийската опера: Никой не е осквернявал паметника в Хирошима

Никой не е осквернявал Мемориала на мира в Хирошима. Става въпрос за ограда, която стопира достъпа до поляната, водеща към паметника . Това съобщи ръководителят на Софийската опера акад. Пламен Карталов, който разяснява шумния скандал с надписа „ Локо София”, който се появи до Мемориала на мира в Хирошима, отдаден на починалите при нуклеарната бомбардировка в края на Втората международна война.
Според Карталов случилото се не визира престижа на Софийската опера и на България в Япония и, че операта отново ще отиде в Страната на изгряващото слънце, с цел да изнесе представления. Карталов акцентира, че японската полиция не е желала да се раздухва случая . Той изясни пред Нова телевизия, че никой не е търсил написалите надписа, само че те отишли при управляващите, тъй като от България тръгнали " самопроизвеждащи се вести " и по случая се вдигнал огромен звук .
Ръководителят на Софийската опера посочи, че става въпрос за двама театрални служащи, на 35-40 години. Те си признали, откакто във Фейсбук се разшумяло за случая, направено било вътрешно заседание и двамата виновници си признали. А японската полиция била сюрпризирана, че някой пристигнал да си признае – станало за пръв път при случай на " цапаница със спрей ", и служителите на реда се смели, като разбрали, че става въпрос за футболен тим. Освен това, отново по думите на Карталов, в Япония имало доста такива случаи на " цапаници ".
Виновниците ще бъдат санкционирани за дребно безчинство, разясни Карталов. Реагирах с възприятие за яд, акцентира ученият. Той добави, че когато съставът на операта се върне, ще се изследва за какво въпросните служащи носели спрей.
Академикът сподели и, че „ можело да има сянка за съмнение”, че случилото се е поради идния избор на нов началник на операта. Всичко е допустимо, съобщи той.
Художественият началник на операта Сара-Нова Кръстева добави пред bTV, че за 22 години, в които пътува с операта на турнета, нито един път артистите не са били посрещнати от медии на летището. За разлика от в този момент.
" Не ги извинявам и няма да простя, тъй като те зашлевиха пестник на целия ни труд, на целия ни спектакъл. Но би трябвало да вършим разлика сред вандализъм и поругаване. Полицията в Япония сподели, че за първи път им се случва чужденец да си признае и да се извини. Тяхната мярка е " леко безчинство ", разяснява още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР