Никой домашен любимец не е застрахован от бълхите, като те

...
Никой домашен любимец не е застрахован от бълхите, като те
Коментари Харесай

Ако животното ви има бълхи

Никой домакински любим не е застрахован от бълхите, като те са освен доста дразнещи, само че също по този начин много рискови за вашия домакински любим. Дори просто, когато извеждате кучето си на разходка или когато се прибирате в дома, можете да ги донесете с облеклата и обувките ви. Ако въпреки всичко вашия питомец към този момент се е заразил, тогава е значимо да знаете по какъв начин да действате.

Какво да вършиме, в случай че животното ви има бълхи? Вижте повече:

Първата ви задача е постоянно да преглеждате любимеца си. Не забравяйте и за обезпаразитяването, което е доста значима стъпка от грижите на виновния собственик за домашния му любим. В зоомагазините ще намерите разнообразни средства, които са подобаващи за тази цел, само че в случай че въпреки всичко се притеснявате да изберете някой, тогава можете да попитате вашия ветеринарен доктор, който да ви предложи подобаващото средство за обезпаразитяване на животното ви.

И по този начин, първоначално срешете козината на животното с гъст гребен, с цел да можете да махнете множеството яйца на бълхите. След това намокрете добре козината му и нанесете нужното количество от препарата, който сте избрали. При нужда повторете процедурата. Задължително след банята подсушете козината на животното с хавлия и проверете още веднъж за бълхи. Имайте поради, че благодарение на днешните средства е много елементарно даже и сами да се избавите от бълхите, само че във всеки един случай е доста значимо да посетите ветеринарен доктор, защото те са и преносители на много рискови болести. Едни от тях са:

- анемия при кучето;

- тения;

- алергичен дерматит.

 какво да вършим, в случай че кучето има бълхи

Бъдете деликатни, защото още с първата поява на бълхите питомецът ви ще стартира да се чеше, което е сигурен знак, че би трябвало да прегледате животното. Във всеки един случай, в случай че домашния ви любим към този момент се е заразил, то първата ви задача е да се консултирате с ветеринар, който да прегледа четириногия ви другар и да изберете най-подходящото средство, с което ще можете да се избавите от този проблем.

Във ветеринарните магазини ще намерите специфични шампоани, които ще ви оказват помощ, като също по този начин те ще създадат козината на домашния любим ви мека и доста пухкава.

Бълхите са краткотрайни паразити и те могат да живеят в тялото на гостоприемника си година и половина. Като цяло единственият метод за предварителна защита е постоянният обзор на животното, както и обезпаразитяването на любимеца ви.

Ако въпреки всичко видите, че питомецът ви е инфектиран с бълхи, то би трябвало да посетите наложително ветеринар, с цел да може да се прегледа четириногия ви другар и да се създадат нужните проучвания, както и да се изпише подобаващото средство, с което ще можете да се избавите от досадните бълхи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР