Николай Вършилов и Дияна Плачкова пътуват от Пловдив за Брестник,

...
Николай Вършилов и Дияна Плачкова пътуват от Пловдив за Брестник,
Коментари Харесай

Екип на Спешна помощ помогна на ударено от автомобил куче

Николай Вършилов и Дияна Плачкова пътуват от Пловдив за Брестник, когато инцидентно виждат край пътя ударено от автомобил куче. Край Николай и Дияна минават десетки коли, само че никой не стопира, с цел да предложи помощта си. Правят го единствено двама незабавни медици, чиято състрадателност не им разрешава да подминат агонизиращото животно.

„ Всички видяха какво става, никой не спря. Освен Бързата помощ, които слязоха и споделиха: „ С какво да помогнем? “, споделя Дияна пред БТВ.

В обществените мрежи двамата незабавни медици получават доста похвали, само че и укори, тъй като, съгласно критиците им, не било редно кола за спешна помощ да оказва помощ на блъснато куче. „ Не сме вкарвали кучето в самата кола за спешна помощ, където се транспортират хора – изяснява Николай – а единствено ни помогнаха посредством носилката да го вкараме в багажника на моята кола “.

„ Имаше младо момиче, което беше клекнало и плачеше. Значи, в тази обстановка нямаше по какъв начин да не спрем, въобще не е имало алтернатива – споделя Вили Батакчиева, фелдшер от филиал за незабавна помощ в Куклен.

Блъснатото животно е закарано с автомобила на Николай до ветеринарна клиника в Пловдив. Въпреки положените старания, животното издъхва 10 часа по-късно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР