Николай Стайков от организацията Антикорупционен фонд спечели голямата награда за

...
Николай Стайков от организацията Антикорупционен фонд спечели голямата награда за
Коментари Харесай

Николай Стайков спечели голямата награда Радостина Константинова заради Осемте джуджета

Николай Стайков от организацията " Антикорупционен фонд " завоюва огромната премия за проверяваща публицистика на фондация " Радостина Константинова ". Той бе отличен поради следствието си " Осемте джуджета ", в което бе разказана историята на предприемача Илия Златанов. Той твърди, че е бил изнудван от някогашния следовател Петьо Петров благодарение на висши прокурори от профилираната прокуратура.

Награда получи и Миролюба Бенатова. Тя бе отличена поради следствието, с което сподели по какъв начин НЗОК се източва с подправени прегледи.

" Осемте джуджета "

Разследването бе в четири елементи. В тях Златанов, който е притежател на асансьорния цех " Изамет " в Дупница разногласия със сина си. Бившият следовател заречен да му помогне, само че по-късно синът му бил задържан и почнало изнудването.

Според Златанов благодарение на прокуратурата са му. Заводът му пък бе окупиран от охранители от компанията " Делта-гард ", а Министерство на вътрешните работи отхвърли подпомагане за извеждането им. В последна сметка предприятието бе освободено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР