Никога не залагайте срещу Америка. Това се казва в годишно

...
Никога не залагайте срещу Америка. Това се казва в годишно
Коментари Харесай

Бъфет: Никога не залагайте срещу Америка

Никога не залагайте против Америка. Това се споделя в годишно писмо към акционерите на Berkshire Hathaway основният изпълнителен шеф на компанията Уорън Бъфет, предава Си Ен Би Си.

„ За късите 232 години от нейното съществуване… не е имало различен развъдник за разрастване на човешкия капацитет като Америка “, написа 90-годишният именит вложител в оповестената през днешния ден записка. „ Въпреки някои съществени пречки, икономическият прогрес на нашата страна е спиращ дъха. Нашето непоколебимо умозаключение е: Никога не залагайте против Америка “, прибавя „ Оракулът от Омаха “.

В писмото Бъфет споделя, че Berkshire Hathaway е компанията, която има най-вече американски активи по стойност.

Той подчертава върху представянето на две компании, които са напълно благосъстоятелност на капиталовият конгломерат BNSF Railway и Berkshire Hathaway Energy (BHE). Те са генерирали облага от 8,3 милиарда $ през 2020 година макар спада на търсенето поради пандемията.

„ Историята на американските железници е изумителна. След 150 година на непрестанно строителство, надстрояване, банкрути, реорганизации и сливания, преди няколко десетилетия железопътната промишленост най-сетне узря и стана рационална “, разяснява той.

Бъфет има вяра, че BHE ще бъде водач в доставките на зелена сила в бъдеще.

„ За разлика от железниците, електрическите комунални услуги в Съединени американски щати се нуждаят от цялостна промяна, като разноските за това ще бъдат потресаващи. Тези старания ще изядат облагите на BHE за идните години. Приветстваме това предизвикателство и имаме вяра, че инвестицията ще бъде възнаградена един ден “, споделя той.

Бъфет направи и изненадващо известие, че идното годишно събиране на акционерите на Berkshire Hathaway ще се състои в Лос Анджелис на 1 май. Това е първият случай, в който събитието ще се организира отвън Омаха. Заместник-председателят на конгломерата Чарли Мънгър, който живее в калифорнийския мегаполис, пропусна събирането през 2020 година поради ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.

През четвъртото тримесечие на 2020 година Berkshire закупи назад свои акции на стойност 9 милиарда $, като по този начин общата сума, изхарчена от компанията за назад изкупуване на акции през годината, доближи рекордните 24,7 милиарда $.

Наскоро компанията направи съществени вложения в Chevron и Verizon, само че най-големият и актив е дял в Apple, който се прави оценка на 120 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР