Никога не е твърде късно и никога не е твърде

...
Никога не е твърде късно и никога не е твърде
Коментари Харесай

8 НАВИКА, които трябва да започнете на 50, за да поддържате мозъка си активен до 80

Никога не е прекомерно късно и в никакъв случай не е прекомерно рано да стартираме да се грижим за най-важния ни орган – мозъка. Независимо на какъв брой години сте, постоянно можете да си помогнете в отбраната против възрастовите промени. Ето няколко елементарни навика, които би трябвало да развиете в себе си в този момент, с цел да посрещнете старостта с деен, здрав разум и солидна памет.

Започнете да ходите доста

Според изследване на JAMA Network Open, хората, които са почнали да вървят по 10 000 или повече крачки дневно на междинна възраст, имат приблизително 2,2 години по-млад мозък от тези, които не упражняват. Нещо повече, съгласно миналогодишното изследване, интензивността оказва помощ за предотвратяване от меланхолия по-късно в живота: упражненията понижават възпалението и подтикват освобождението на химикали, които подтикват растежа на мозъчните кафези и кръвоносните съдове в мозъка.
Отслабване след 40 - задачата допустима!
Да си на 20 години, да хапнеш пица за вечеря, да отидеш на фитнес на идващия ден, да имаш тонус и хармонично тяло и да изглеждаш по с...
Прочети повече
Яжте зелени зеленчуци

Маруля, рукола, спанак, босилек и магданоз, други листни зеленчуци – тези вкусни зеленчуци могат да „ подмладят “ мозъка с 11 години! Звучи фантастично, нали? Междувременно е правилно: листните зеленчуци съдържат лутеин, специфичен пигмент, който оказва помощ да се усили количеството сиво вещество в частта на мозъка, която е виновна за паметта и обработката на информация. И защото ние натрупваме лутеин през целия си живот, в никакъв случай не е прекомерно късно (или прекомерно рано!) да стартираме.

Решавайте по една кръстословица всеки ден

Решаването на кръстословици или судоку развива и тренира мозъка ни по-добре от играта на шах. Решавайте най-малко една кръстословица всеки ден - и мозъкът ви ще получи задоволително заряд - и " по-млад " с към осем години.

Контролирайте кръвното си налягане
Когато дамата мине 50, тя се нуждае от тези витамини и минерали
С напредването на възрастта имаме все по-голяма потребност от укрепване на имунитета, доставяне с витамини и минерали и грижа за външния в...
Прочети повече
Хипертонията през  40-те, 50-те и 60-те години усилва риска от когнитивно увреждане по-късно в живота - по тази причина е значимо да поддържате равнищата на кръвното си налягане под надзор и в случай че то е над 130/90, вземете ограничения.

Сънят

По време на нощен сън мозъкът ни се „ рестартира “ и също по този начин отстрани микроповредите, на които е бил изложен денем. Но това се случва единствено по време на етапа на бездънен сън. Ако не спите задоволително, в случай че постоянно се събуждате през нощта или в случай че сънят ви е лекомислен, вие помагате на мозъка да старее по-бързо.

Поддържайте и развивайте обществени връзки

Колкото повече поддържаме връзка, колкото по-богати и прочувствено заредени са контактите ни, толкоз мозъкът ни е по-добър. По време на интензивно взаимоотношение с хора, които харесваме и за които ни е грижа, интензивността в избрани мозъчни вериги се усилва, което подтиква производството на BDNF, молекула, която е от решаващо значение за възобновяване на мозъчните кафези и основаването на нови невронни връзки.
7 елементарни фактора, които ще оказват помощ на майка ви да живее по-дълго
Здравето на майката е скъпо! Как да го запазите в продължение на доста години? Родителите остаряват - а това не ни се желае. Ако мож...
Прочети повече
Яжте повече горски плодове

Няколко порции горски плодове седмично – пресни или замразени – ни обезпечават задоволително антиоксиданти, с цел да противодействат на окислителните процеси, които понижават защитната функционалност на мозъка. Чаша боровинки или ягоди всяка заран ще направи мозъка ви с най-малко 2 години по-млад.

Научете се да медитирате

Резултатите от изследване, оповестено в списание NeuroImage, демонстрират, че мозъците на хората, които медитират постоянно, са приблизително 7,5 години по-млади от тези, които в никакъв случай не са медитирали. Време е да се научите!

Източник: goodhouse.ru

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР