Никога не е имало, нито ще има каквито и да

...
Никога не е имало, нито ще има каквито и да
Коментари Харесай

Сакскобургготски няма да има претенции за обезщетения за имотите му

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е искания от страна на Царя и фамилията му за компенсациите от такова естество. Негово Величество неведнъж е заявявал тази позиция по разнообразни мотиви, се споделя в известие от Секретариата на Симеон Сакскобургготски.

 Обрат: Софийският апелативен съд реши, че “Врана ” е на Симеон Caĸcĸoбypггoтcĸи Виж още

Апелативния съд не почете решението на Софийски градски съд, че той е държавна благосъстоятелност и постанови, че двореца е благосъстоятелност на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза.

След решението на САС по делото за Дворец " Врана ", още веднъж се разпространиха злонамерени и остарели клюки, че в този момент Царското семейство ще заведе каузи за компенсации, по тази причина, че в годините са били лишени от правото да употребяват личните си парцели, се споделя още в прессъобщението.

Нещо повече - Царското семейство е изцяло наясно, че режимът, открит след противозаконния референдум от 1946 година в България е натрапен от непознати сили. Следователно - не българският народ има виновност и не той следва да заплаща, каквото и да е обезщетение.

Също по този начин следва да се повтори, че Дворецът " Врана ", още откогато е върнат на Царското семейство с единомислещото решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с персонални средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, с цел да се трансформира в музей, отдаден на Третото българско царство. Като подобен, той скоро ще бъде публичен, разясняват от Секретариата на Симеон Сакскобургготски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР