Ники Хейли разкрива икономическо предложение преди втория дебат на Републиканската партия

...
Кандидатът за президент на Републиканската партия Ники Хейли представи в
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на Републиканската партия Ники Хейли представи в петък своето икономическо предложение, което включва намаляване на данъците на средната класа, справяне с инфлацията и националния дълг и намаляване на контрола на федералното правителство.

Бившият губернатор на Южна Каролина разгръща плана си по време на реч в Института за политика в Ню Хемпшир на St. Anselm College в Манчестър. Нейните забележки идват само няколко дни преди втория президентски дебат на републиканците в Калифорния, като Хейли забелязва ръст в първичните избори на Републиканската партия след представянето й на първия дебат в Милуоки миналия месец.

Наречен „Планът за свобода“, предложението на Хейли ще премахне федералния газ и ще намали ставките на данъка върху доходите, ще направи данъчните облекчения за малкия бизнес постоянни и ще прекрати определени данъчни облекчения, като приспадането на държавни и местни данъци върху доходите, известни също като SALT.

Хейли, която е завършила бакалавърска степен по счетоводство от университета Клемсън, често рекламира финансовото си минало по време на кампанията, като казва на гласоподавателите: „Време е да поставим счетоводител в Белия дом“.

 ИНДИЙСКА ЗЕМЯ, ЮЖНА КАРОЛИНА, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 28 АВГУСТ: След силно представяне в първия републикански президентски дебат, кандидатът Ники Хейли стартира Южна Каролина и държи кметството с представителя Ралф Норман и представителя на Южна Каролина Майк Нийс в индианската земя , окръг Ланкастър, Южна Каролина, Съединени щати на 28 август 2023 г. (Снимка от Peter Zay/Anadolu Agency чрез Getty Images) ИНДИЙСКА ЗЕМЯ, ЮЖНА КАРОЛИНА, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 28 АВГУСТ: След силно представяне в първия републикански президентски дебат, кандидатът Ники Хейли стартира Южна Каролина и държи кметството с представителя Ралф Норман и представителя на Южна Каролина Майк Нийс в индианската земя , окръг Ланкастър, Южна Каролина, Съединени щати на 28 август 2023 г. (Снимка от Peter Zay/Anadolu Agency чрез Getty Images) Питър Зай/Анадолска агенция/Гети изображения

Хейли вярва, че финансирането на инфраструктурни проекти трябва да идва от общи приходи, принуждавайки ги да се конкурират с други приоритети на разходите.

„Трябва да получим повече пари в джобовете на нашите данъкоплатци. … Това е малка част от това, което всъщност отива за асфалтиране на пътища и голяма част от тази част отива за велосипедни пътеки и пътеки за пешеходен туризъм и подобни неща. Highway Trust Fund не е бил платежоспособен от години“, каза тя по време на интервю в сряда за Fox Business.

Освен това нейният план ще постави лимит на федералните разходи, свързан с процент от икономиката.

Хейли, която беше посланик на САЩ в ООН при Доналд Тръмп, се опита да намери баланс между критики и похвали за бившия президент.

Въпреки че нарече Тръмп правилния президент за точното време по време на неотдавнашна кампания в Ню Хемпшир, тя критикува управлението му на икономиката, докато беше на поста, твърдейки, че той „не е направил нищо по отношение на фискалната политика и наистина е похарчил много пари и всички ние плащаме цената за това.“

Откакто стартира президентската си кампания през февруари, Хейли често се зарича, че ако бъде избрана, ще „спре харченето“ и „да спре вземането на заеми“, като същевременно подчертава плановете си да „върне“ 500 милиарда долара неизразходвани средства от Covid-19.

Съгласно нейното предложение Хейли ще наложи вето на всеки бюджет, който не допринася за намаляване на икономиката на САЩ до нивата на разходите преди Covid, ще премахне 500 милиарда долара субсидии за зелена енергия и ще приложи задължително бюджетиране на нулева основа. Планът също така ще приложи реформи в социалното осигуряване и медицинската помощ за по-младите поколения.

Предложението на Хейли е част от нейния по-мащабен план за съживяване на американската средна класа и опит да се преобърне икономическата политика на администрацията на Байдън, наречена от Белия дом „биденомика“.

 Ники Хейли. class= Ники Хейли. Грег Хауенщайн/SOPA Images/SIPAPRE/Sipa USA/AP

„[Президентът Джо] Байдън може да каже каквото си поиска за Bidenomics. Усещаме го, когато влезем в хранителния магазин. Усещаме го, когато пълним резервоара си с бензин. Усещаме го с високата цена на наема и факта, че лихвените проценти са се повишили и не можете да си позволите дом. Знаем, че инфлацията е реална“, каза тя в интервю за Newsmax.

Докато Хейли често обвинява демократите за сегашното състояние на икономиката, тя често бърза да посочи с пръст колегите си републиканци, казвайки, че и двете партии „харчат като пияни моряци“.

„Бих се радвал да мога да кажа: „О, просто Байдън ни причини това.“ Но винаги съм казвал тежките истини. Нашите републиканци също ни направиха това“, каза Хейли в четвъртък на предизборно събитие в Ню Хемпшир.

„Сега имаме дълг от 33 трилиона долара. Трябва да вземем пари назаем, само за да изплатим лихвените си плащания“, добави Хейли, докато потенциалното затваряне на правителството се очертава, тъй като законодателите във Вашингтон все още не са постигнали сделка за удължаване на финансирането след крайния срок 30 септември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР