Ник Кирьос и Стефанос Циципас сътвориха най-качествения двубой от началото

...
Ник Кирьос и Стефанос Циципас сътвориха най-качествения двубой от началото
Коментари Харесай

След емоционалния двубой помежду им : Какви глоби получиха Кирьос и Циципас?

Ник Кирьос и Стефанос Циципас сътвориха най-качествения дуел от началото на Уимбълдън, а драмата беше даже допълнително от небоходимото. Двамата играчи продуцираха тенис от най-висока класа, като трибуните бяха в съвсем непрекъснат възторг в траялото тричасово представление, което приключи с триумф на Кирьос.

Австралиецът за следващ път се забърка в серия от кавги на корта, откакто страничните съдии на два пъти го рапортуваха за потребление на циничен език, до момента в който най-после Ник не устоя и помоли един от лайнсмените да бъде остранен, тъй като има да дава отговор единствено за една линия и въпреки всичко не съумява да свърши съответно работата си. Впоследствие пристигна и най-интересното събитие от конфликта, защото Циципас се вбеси от загубата на втория сет и изстреля топка по посока на трибуните. Тогава тогавашният номер 13 настоя за моментална дисквалификация на противника си, тъй като е можел да нарани някой от феновете и даде образец с отстраняването на Новак Джокович от Откритото състезание на Съединени американски щати.

Неговите митинги обаче не бяха почетени и тематиката остана да се дискутиря след края на мача, когато съперниците си размениха серия от остри реплики. Гъркът дефинира Кирьос като " злобен ", а международният номер 40 употребява епитета " отстъпчив " с цел да " върне услугата " на четвъртия подложен.

Всичко това нямаше по какъв начин да остане ненаказано от уредниците на Уимбълдън и те постановиха солидни санкции на Кирьос и Циципас. Бившият финалист на Ролан Гарос ще би трябвало да се раздели с 10 хиляди $ поради запратената топка към публиката, а цветущият език на Ник ще му струваше 4 хиляди $ от неговата банкова сметка. Интересното е, че това е второ парично наказване за австралиеца на Уимбълдън, като първото беше обвързвано с плюнка по посока на почитател, който съгласно играча е отправял расистки обиди към него по време на срещата му от откриващия кръг на конкуренцията с Пол Джуб и струваше на канбереца още 10 хиляди.

Stefanos Tsitsipas has been fined $10,000 and Nick Kyrgios $4,000 for code violation during their Saturday clash at
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР