Нигерия ще направи своя дебют на зимни олимпийски игри. Да,

...
Нигерия ще направи своя дебют на зимни олимпийски игри. Да,
Коментари Харесай

Да направиш отбор по бобслей в Нигерия, или мечтата на три лекоатлетки за участие в Пьончан 2018

Нигерия ще направи своя дебют на зимни олимпийски игри. Да, това не е смешка, откакто африканската страна ще има собствен тим в надпреварите по бобслей в Пьончан. Сеун Адигън, Нгози Онумере и Акуома Омеога се трансфораха в международна сензация в последните няколко дни, откакто покриха квалификационния норматив, с цел да бъдат на старта в Южна Корея.

Трите състезателки са някогашни лекоатлетки и се занимават с боблсей едвам от година и половина. За този интервал обаче съумяват да основат сполучлив тим, който ще показа страна, в която няма нито сняг и нито един мразовит улей.

Те направиха огромна крачка към присъединяване си в Пьончан, откакто се състезаваха в пети старт от нужните пет квалификации. Достигането до финала в Калгари им даде и право да пътуват за Пьончан, най-малко към този момент.

Единственото малко изискване е, на 14 януари Нигерия да бъде в Топ 40 на международната класация за сезона. Първите 40 народи отпътуват за Пьончан, а сега Адигън, Онумере и Омеога са на 14-о място.

Да събереш 75 хиляди $ от дарения

" Като дете имах вяра, че ще съм първата жена в НБА, след това открих че призванието ми е леката атлетика, само че в този момент се усещам в действителност щастлива ", по този начин показва себе си Сеун Адигън в профилиран портал за набиране на средства, които да подкрепят спортната стратегия на нигерийския тим по бобслей.

Тя е някогашна лекоатлетка, участничка на олимпийските игри в Лондон през 2012 година, когато отпада в сериите на 100 метра с трудности. Адигън е родена в Съединени американски щати в семейство на нигерийски родители, само че прекарва целия си живот и подготовка в страната.

We are so excited to join the #TEAMVISA family and extremely grateful for the support along the way to get to the 2018 Olympic Winter Games in Pyeongchang. Thank you @visa_us!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР