Нигерия постигна първа победа на Световното първенство в Русия с

...
Нигерия постигна първа победа на Световното първенство в Русия с
Коментари Харесай

Нигерия срази Исландия и даде шанс за класиране на Аржентина

Нигерия реализира първа победа на Световното състезание в Русия с 2:0 над Исландия и по този метод даде късмет на Аржентина да продължи и след груповата фаза макар загубата си от Хърватия с 0:3.

През първото полувреме на мача преобладаваха исландците, които сътвориха няколко рискове, само че не съумяха да стигнат до попадение. Африканците обаче излязоха преобразени за втората част и още първоначално откриха резултата.

В 49-ата минута Виктор Моузес напредна по дясното крило и последва подаване към Ахмед Муса в наказателното поле, който овладя чудесно топката и с мощен удар я прати в мрежата. Последва напън на Исландия, който обаче не докара до чисто състояние.

В 73-ата минута Муса нацели горната греда над Халдорсон. Само 60 секунди по-късно обаче нападателят бе непогрешим. След като получи топката по лявото крило, Муса нахлу в наказателното поле, освободи се от бранител, преодоля вратаря и направи 2:0.

Десетина минути преди края на срещата Исландия получи опция да се върне в мача, откакто получи паво да извърши дузпа, отсъдена благодарение на видео асистента VAR. Зад топката застана звездата Гилфи Сигурдсон, само че ударът му мина над вратата.

Благодарение на този резултата Аржентина могат да продължат в шампионата макар първите си два слаби мача актива си от единствено една точка. За задачата гаучосите ще би трябвало да победят Нигерия в последния си дуел и да се надяват Исландия да не победи Хърватия в другата среща.

Ако „ викингите “ стигнат до победа над балканския отбор, аржентинците ще би трябвало с изключение на да надделеят над Нигерия, да подобрят головата разлика на Исландия. В момента европейците са с -2 гола, а Аржентина с -3. В момента и двата отбора са с по една точка.

В първата среща в петък Бразилия реализира първата си победа в шампионата, надделявайки над Коста Рика с 2:0. Успехът обаче пристигна доста мъчно чак в добавеното време, когато първо се разписа Филипе Коутиньо, а след него и разочароващият до този миг Неймар.

През второто полувреме " селесао " получи и дузпа след явна симулация на най-скъпия футболист в света. Благодарение на видео асистента VAR обаче реферът Бьорн Кайперс анулира решението си.

Бразилия доминираше през целия мач, само че по този начин и не успяваше да оползотвори превъзходството си с гол. Сериозна виновност за това имаше Неймар, който пропусна много попложения в срещата. Кариоките заиграха по-опасно в офанзива едвам след влизането на Дъглас Коща през второто полувреме.

В 78-ата минута Неймар получи топка в наказателното поле, задържа я и по-късно демонстративно падна обратно, симулирайки, че е арестуван от бранител. Видеоасистентите обаче се намесиха и алармираха на Кайперс, който изгледа повтаряне и вярно анулира първичното си решение за 11-метров углавен удар.

В 91-вата минута " селесао " стигна до решителен гол, откакто влезлият като запаса Роберто Фирмино смъкна с глава към Габриел Жезус, който опита да овладее в наказателното поле, само че Коутиньо се намеси и простреля от придвижване Кейлор Навас сред краката.

В 97-ата минута Дългас Коща проби отдясно, след което центрира към Неймар, който засече от три метра на празна врата. С тази победа Бразилия оглави група Е с 4 точки пред Сърбия с 3, Швейцария с 1 и Коста Рика с 0. В късния мач в петък един против различен излизат сърбите против доминирания от етнически албанци тим на Швейцария.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР