Ние залагаме нови градски политики, задаваме стандарти как да се

...
Ние залагаме нови градски политики, задаваме стандарти как да се
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Различните деца на София имат равни права

Ние залагаме нови градски политики, задаваме стандарти по какъв начин да се работи с другите деца на София. Предвидихме 200 хиляди лв. в бюджета за стратегия, която финансира и подкрепя другите организации в града. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В шестия епизод на подкаста #ДаПодредимГрада Георгиев споделя за обществените начинания, по които работи в последната една година в общинския съвет в партньорство с водещи неправителствени организации – Фондация „ Светът на Мария “, ParaKids, Момичетата от града, JAMBA - Хъб на опциите, FAPA Bulgaria, Фондация Воден Път и други.

„ Тази стратегия съставлява доста явен ангажимент от страна на общината, че другите деца на София имат равни права. Това не са общи приказки. Приехме решение, с което отворихме за достъп общински спортни обекти за младежи със специфични потребности, когато те са картотекирани в съответния клуб и има експерт, който да работи с тях. Това беше съответно искане на Фондацията за приспособена физическа интензивност, отпред със Слав Петков. Така започнахме, разширихме листата със спортни обекти, с цел да могат повече разнообразни деца на София да употребяват гратис оборудванията “, изясни Георгиев и даде като съответен образец с общинския басейн във „ Възраждане “.

Той уточни, че са осъществени 15 съответни плана за интеграция на младежи

„ На първо място за младежите със синдром на Даун и специфични потребности направихме курсове за преход от учебно заведение. Много постоянно интеграцията завършва със завършването на учебното заведение, това ми беше разказано от майките на такива деца. Проблемът е, че по-късно още веднъж светът се затваря за тях “, сподели ръководителят на СОС.


По тази причина са почнали с поддръжка за прехода от учебно заведение към зрелостта. Това включва организирането на клубни занимания, с цел да могат тези младежи да се интегрират пълноценно. Също по този начин се вършат кариерни курсове, с цел да могат да се осъществят.

„ Тези младежи и техните родители имат огромна нужда да се срещаме и да приказваме за тях, с цел да бъдат приемане. Отворихме града, неговите институции и общината за тях. Създадохме дружно с кмета Йорданка Фандъкова и заместник-кмета по обществени политика Албена Атанасова нови обществени услуги и да има държавна поддръжка освен през днешния ден, а да се трансформира годишно в приоритет на страната и общината “, сподели Георгиев.

Той изрече своето удивление от хората, които работят с другите деца на София, тъй като за тях това е идея. „ Голямото благосъстояние на града са неговите хора. Това е факсимиле, само че множеството правилни неща в живота са факсимиле “, добави ръководителят на СОС Георги Георгиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР