Ние всички се тревожим за червеното лице (зачервяване, обриви, акне

...
Ние всички се тревожим за червеното лице (зачервяване, обриви, акне
Коментари Харесай

Как да се справим с червеното лице след тренировка

Ние всички се тревожим за аленото лице (зачервяване, обриви, акне и т.н.), само че когато става въпрос за извършения и алено лице, в действителност не би трябвало да се тревожим доста, защото нормално съставлява естествената реакция на организма ви към физическото натоварване! Страдам от съществено зачервено лице след подготовка и от време на време продължава часове откакто се охладя! За да научите повече за упражненията и аленото лице, продължавайте да четете!

Когато упражнявате, доста промени се случват във вашето тяло. Дишате по-бързо, с цел да увеличите количеството О2 в кръвта си. Сърцето ви бие по-бързо, което усилва притока на кръв към вашите мускули. Вашите дребни кръвоносни съдове (капиляри) се уголемяват (вазодилатация), с цел да обезпечат повече О2 в мускулите ви и да лишават отпадъчните артикули, които се натрупват. Това разширение на капилярите предизвиква зачервяване на кожата по време на подготовка!

Също по този начин, когато упражнявате температурата на тялото ви се усилва, кръвоносните съдове се уголемяват и носят повече кръв към повърхността на кожата, предизвиквайки потене и изстудяване. И двете неща водят до зачервяване на кожата, което елементарно се вижда при хора с естествена кожа.

Има и други аргументи за зачервяване на лицето: рискови страсти, горещи или пикантни храни, алкохол, карциноиден синдром (група от признаци, свързани с карциноидни тумори), някои медикаменти за лекуване на диабет или висок холестерол, висока температура, менопауза и бързи промени в температурата. Розацея, акне, алергични реакции / копривна тресчица, лупус и перименопауза също могат да бъдат причина.

Повечето зачервявания на лицето по време на подготовка могат да се смятат за нормални; Ако обаче сте загрижени или обезпокоени, че зачервяването съставлява освен това от елементарния развой на изстудяване или в случай че е съпроводено от други признаци, в това число диария, зной, палпитации, ниско кръвно налягане, вие би трябвало да обмислите да бъдете прегледани от Вашия доктор, с цел да изключите разнообразни медицински положения. Също по този начин, прочетете за привършване на топлината и топлинен удар, с цел да сте наясно със признаците, които предизвикват тези положения, и потърсете неотложно лекуване, в случай че те се появят.

Въпреки че зачервеняването не може да бъде " излекувано ", можете да предприемете избрани превантивни ограничения, с цел да се опитате да намалите зачервяването. Опитайте да упражнявате в хладна среда и да носите ярко оцветени и свободни облекла. Избягването на физически извършения през ранния следобяд може да понижи излагането на топлота. Също по този начин, хидратирането посредством пиянство на доста вода ще помогне за поддържане на телесната температура постоянна и може да помогне със зачервяването. Намаляването на интензивността на тренировката също може да помогне малко със зачервяването, защото тялото ви ще има повече време, с цел да се охлади.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР