Ние в този спор не сме част, не го коментираме,

...
Ние в този спор не сме част, не го коментираме,
Коментари Харесай

НАП проверява Лозан Панов, защото трябвало да подаде две данъчни декларации

Ние в този спор не сме част, не го разясняваме, не преценяме би трябвало или не. Проверките са предоставени. Когато приключат ще бъдат оповестени обществено. Политически диалог в нашата работа не може да има. Това съобщи представителят на Националната организация по приходите (НАП) Росен Бъчваров по отношение на инспекцията на Национална агенция за приходите на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.
" Сметната палата изпраща лист с хора, всички 148 души са в развой на инспекция. Сред тях има най-различни хора, които заемат най-различни длъжности. Когато резултатите станат ясни в цялостната цялост ние ще обявим тази информация обществено, " сподели още Бъчваров в ефира на bTV.
Припомняме, че на 17 август Националната организация за приходите (НАП) стартира да ревизира ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов поради подадена от Сметната палата информация, че той не е подал пред органа имуществената си декларация за предходната година. Сметната палата през вчерашния ден разясни, че Панов е даден за инспекция на ДАНС и данъчните, тъй като не е подал декларация за имуществото си.
Процедурата била общоприета и разказана в закона. Тя се налагала на всеки, който не съблюдава периода на обществения указател. По този ред на ДАНС и Националната организация за приходите (НАП) са дадени още 47 души на висши длъжности в страната.
Лозан Панов е подал декларация, единствено че в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС), където от началото на тази година бяха трансферирани регистрите за магистратите с промени в Закона за правосъдната власт. От Сметната палата обаче показват, че Панов, основният прокурор и ръководителят на Върховния административен съд (ВАС) са длъжни да заявяват имущество и пред тях, тъй като са членове на Висшия правосъден съвет. Така изисква Законът за публичността на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности.
Бъчваров разяснява и инспекциите на заведенията по Черноморието. По думите му досега са осъществени 78 хиляди инспекции, освен в Слънчев бряг, а по цялото Черноморие.
" Целта ни не е да отчитаме върхове с санкции, а да се откри едни постоянен растеж в оборота и едно по-добро съблюдаване на закона ", добави още Бъчваров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР