Ние сме в различни Инициативни комитети, което не ни пречи

...
Ние сме в различни Инициативни комитети, което не ни пречи
Коментари Харесай

Три ректорки с джентълменско споразумение за предстоящия вот

„ Ние сме в разнообразни Инициативни комитети, което не ни пречи да бъдем положителни другари и да вървим напред за богатството на страната ни, на изкуството, на здравето и на храните “ – сподели пред Радио Пловдив проф. Новак. Тя не споделя опасението на служебния министър на образованието проф. Николай Денков, че кандидатурата на ректора на СУ „ Кл. Охридски “ ще разедини академичната общественост. „ Хората сме тези, които се разделяме или сплотяваме. Тази среща демонстрира, че не можем да бъдем разединени “ – сподели тя.

„ Нямали сме президент от университетските среди. Мисля, че това ще е горделивост за страната ни “ – показа от своя страна ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева. В претекста си да е част от Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков тя посочи, че той е диалогичен и постоянно се вслушва в мнението на останалите ректори. „ Най-важното е да знаете, че ние не противопоставяме кандидатурите на никого “ – акцентира проф. Янчева. 

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. Марияна Мурджева, която семейства работната среща през днешния ден, също е на мнение, че разликите сред претендентите в президентската борба не значи, че не може да има разбирателства сред хората. „ Който и да стане президент, тези кандидатури са доста почтени. Убедени сме, че те ще дадат всичко допустимо да тръгне страната напред. Аз без съмнение поддържах президента Радев и неговия екип, тъй като виждам в негово лице смяна за по-добро в страната. “ 

Цялото изявление може да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР