Ние сме народ с изключителни качества. Много малко други народи

...
Ние сме народ с изключителни качества. Много малко други народи
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: Имаме грях пред будителите, защото ги забравяме

„ Ние сме народ с изключителни качества. Много малко други нации има съпоставимо количество национали герои и будители. Ние имаме грях пред тях, тъй като ги забравяме “, сподели в предаването „ Тази заран “ конституционният арбитър и академични учител проф. Атанас Семов.

„ Те са изринати от публичния ни живот и са заринати от празнословия в учебниците “, добави той.

По думите му МОН нарушава Закона за учебното и предучилищното обучение. „ В закона са посочено основите цели и измежду тях е предпазване и одобряване на българската национална еднаквост и съзнание. Това е законова заръка, която нито една образователна стратегия не извършва “, безапелационен бе Семов.

Творци излизат на митинг в 12 часа пред Столичната библиотека

По думите му в учебниците по история нямало дума за Баташкото кладе и на никое място не се споменавала „ Хвърковата чета “ на Бенковски. Той уточни, че в 12 страници за Ботев на никое място не се споменавало против кого се бори.

„ Учебниците са претъпкани с непотребни неща. Най-важните са показани по-толкова неопределен метод, че не могат да допрян даже тежко привързан родолюбец “, уточни Семов.

„ Денят на националните будители е един извънреден български празник, какъвто другите нации нямат. Това е празник, който ни дава опция да отчетем голямото значение за обществото на учителите. Тяхната работа граничи с подвиг. Те работят макар страната и министерството си “, акцентира той.

Цялото му изявление гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР