Ние ще сме първи. Ние сме абсолютно мобилизирани, единствената формация,

...
Ние ще сме първи. Ние сме абсолютно мобилизирани, единствената формация,
Коментари Харесай

Тома Биков: Ние ще сме първи! Готови сме за всякакъв тип формули на правителство

Ние ще сме първи. Ние сме безусловно мобилизирани, единствената групировка, която води действителна предизборна акция. Извън това кой е първи и втори, не сме в обстановка да избираме положителния вид, а вероятния. Възможният вид в идващото Народно заседание да се избере непартийно постоянно държавно управление. Нямаме проблем с липса на държавно управление, може да имама служебни още 20 години. Проблемът е, че нямаме Народно заседание. За да има парламент, би трябвало да имаме постоянно държавно управление.

 

Това съобщи в изявление за " Денят онлайн " претендентът за депутат от Коалиция ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той дефинира това като " механически акт на избиране на постоянно държавно управление с избрани условия и сделки ". " За всеки собствен законопроект държавното управление да търси поддръжка от политическите сили. Обърната структура на това, което сме виждали до момента ", изясни Биков.

По думите му, в ГЕРБ има схващане за всевъзможен вид формули. " Не изключваме нито една. Това държавно управление дано не назоваваме, експертно, непартийно. Нека го назовем антикризисно. Рискова формула е, само че сме стигнали до такава степен да нямаме доста потребни ходове. Имаме вътрешно разбиране, че би трябвало да се положат старания за превъзмогване на огромни разделения в обществото ", уточни още претендент депутатът.

Тома Биков разяснява и отчета на финансовото министерство. По думите му, в него се споделя, че " в случай че бъде продължена политиката на Асен Василев, ще се стигне до заем от МВФ и неспособност на страната да извършва отговорностите си ". " Това, което се случва, се случва 2 години, а не с прекъсвания през 4 месеца. Това е повсеместен интервал. 2 години, в които България загуби финансовата си самостоятелност. Г-жа Велкова няма избор. Тя би трябвало да каже, би трябвало да внесе бюджет. Да каже или импортирам бюджет с 7, или с 3% недостиг. Решението е да забележим самия бюджет. Това значи генерална смяна на политиката. Г-н Василев продължава да шарлатанее, да обикаля страната и изяснява, че има 16 милиарда във Фискалния запас. За 2 месеца сме изхарчили 6 милиарда от този Фискален запас – от февруари до момента ", уточни още той.

ГЕРБ не биха подкрепили финансовата политика на Асен Василев, стана ясно от думите му. " Въпросът за бюджета е значим в тази комплицирана обстановка. Ние не можем да си позволим да сме безотговорни. Дали ще има постоянно държавно управление, което да поеме отговорност за ръководството на обществените финанси, или ще продължим в предизборна конюнктура да одобряваме бюджети – другият фактор, който ни докара дотук. Нямам вяра, че в предизборна конюнктура ще приемем по-добри бюджети. Рискуваме да задълбочим тази обстановка и да я доведем до финансов провал. Мерките са казани от Велкова. Не бива да се усилват налози, само че имаме разпасана Национална организация за приходите. Девалвирането на Национална агенция за приходите стартира от господин Румен Спецов, доведен отнякъде, неизвестно какъв с безусловно съмнителна известност.

 

Първата антикризисна мярка е да създадем по този начин, че Асен Василев да не взе участие във взимането на решения за обществените финанси на България. Не сме склонни да поддържаме случки и шменти-капели, каквито видяхме задоволително в последните 2 години. Предложиха ни 10 точки. Това ли да подкрепим? Празен чек. Не бихме подкрепили сходно нещо ", разяснява още претендентът за депутат.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР