Ние с моите колеги отидохме на едно изборно събрание. Оказа

...
Ние с моите колеги отидохме на едно изборно събрание. Оказа
Коментари Харесай

Доц. Асенова: Разпитваха ме за апартамента в болница Лозенец, проф. Спасов е казал, че е собственост на факултета

" Ние с моите сътрудници отидохме на едно изборно заседание. Оказа се обаче, че хората насреща са се подготвили дълго време и използваха едно изречение в правилника на Софийския университет за това кой може и кой не може да бъде избиран като управителен кадър. Там изречението е, че право на избор имат доценти и професори, които са на не по-малко от 5 години трудови правни отношения със Софийския университет. Проф. Спасов взе микрофона и изясни на цялото заседание, че нито аз, нито моите двама сътрудници имаме право да бъдем избирани, защото не сме към Софийския университет. Нашите трудови контракти са подписани от шеф на болничното заведение и заверени от ректора и на тях написа: лекар-преподавател УМБАЛ " Лозенец " - Медицински факултет, Софийски университет. "

Това съобщи доцент Дарина Асенова в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком " във връзка отстраняването ѝ от конкуренция за поста декан на Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

На въпрос на водещия Сашо Диков дали е правилно, че е знаела за прословутия първокласен апартамент в държавната болница " Лозенец " много преди оповестяването му, доц Асенова отговори:

" Не. Аз персонално научих за него, откакто при мен пристигнаха служители на реда да ме разпитват за този апартамент, защото проф. Спасов някъде е бил споделил, че той е благосъстоятелност на факултета. Само за сведение - факултетът няма никаква благосъстоятелност в болница " Лозенец ". И тогава го видях този апартамент. Той е изработен на четвъртия етаж, тъй че дори личен състав не може да се сети какво има зад тази стена ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР