Ние променяме цялата система на социалната подкрепа и социалното подпомагане.

...
Ние променяме цялата система на социалната подкрепа и социалното подпомагане.
Коментари Харесай

ГЬОКОВ ОБЯВИ: Великденските добавки ще бъдат изплатени след 15 април

" Ние променяме цялата система на обществената поддръжка и общественото подкрепяне. Обхващаме помощите към тези хора с линията на беднотия. До в този момент беше свръзана с обезпечения най-малък приход. Той от 2009-та година беше 65 лева, а в този момент е 75 лева Променяме цялата картина. Ще се съобразяваме с линията на беднотия, която ще изчисляваме по нов метод, по европейски критерии ", това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред NOVA.

" Желанието на хората е пенсиите да се усилят с към 20%. Като създадем изчисленията ще забележим дали това е допустимо ", акцентира той.

И добави, че сигурно ще има нарастване при тях.

" Ние подлагаме на критика добавките, които се спрягаха за прибавяне към пенсиите, а не както е в тази ситуация с Великденската добавка. Великденските добавки ще бъдат изплатени след 15 април. Нарочно ги отделихме от другите заплащания при самостоятелната пенсия, с цел да няма комплициране ", посочи общественият министър.

" Украинците не получават прословутите 40 лева, а ги получават хотелиерите. Към през вчерашния ден е имало към 70 000 украински жители, които са останали тук. Тези украински жители рано или късно би трябвало да излязат от хотелите, а ние би трябвало да им предложим съответни други възможности ", добави Гьоков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР