Ние приключихме с въпроса за С-400, подписахме сделка с руснаците

...
Ние приключихме с въпроса за С-400, подписахме сделка с руснаците
Коментари Харесай

Ердоган: Турция не се отказва от ракетната сделка с Русия

„ Ние приключихме с въпроса за С-400, подписахме договорка с руснаците и ще стартираме взаимно произвеждане. По-късно можем да работим и по С-500 ”, съобщи той.

В изявление за „ Канал 24 “ Ердоган сподели, че Съединени американски щати не би трябвало да се пробват да дисциплинират Турция посредством търговски ограничения, защото Турция има приготвени свои ограничения.

„ Направено е, не можем да се върнем. Това няма да бъде етично и ще бъде аморално ”, съобщи Ердоган.
Той сподели, че Турция към момента би желала да купи ракетната система „ Патриот “ от Съединени американски щати, само че единствено при подобаващи условия и добави, че Анкара обмисля закупуването на ракетната система С-500 от Москва на по-късен стадий.
Външният министър Мевлют Чавушоглу съобщи по-рано през днешния ден, че турските съдружници не би трябвало да се намесват при закупуването на оръжия от страни, които не са членки на НАТО.

Съединени американски щати предизвестиха към този момент предизвестиха Турция, че могат да анулират преференциите, които Анкара употребява в двустранната търговия. Ердоган назова това решение „ нездравословно ” и неверно, добавяйки, че Съединени американски щати не би трябвало да дисциплинират Турция посредством търговски покупко-продажби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР