Ние правим национално турне на отпадъците в страната. Държавата трябва

...
Ние правим национално турне на отпадъците в страната. Държавата трябва
Коментари Харесай

Ревизоро: Правим национално турне на боклуците


Ние вършим национално турне на отпадъците в страната. Държавата би трябвало да даде големи средства, с цел да оправя боклуците на всякакви предприемачи. Това съобщи пред Българска национална телевизия екоминистърът Емил Димитров във връзка следствията за импорт и депозиране на рискови боклуци.

Червен бряг е това, което се случва в цялата страна от години. Има компании, предприемачи, които внасят боклуци и след това не ги преработват, сподели Ревизоро. Той открои още един проблем: „ Държавата даде доста пари да закрие локалните сметища, които бяха рекултивирани и направени на районни депа, които трябваше да изкарат 10-15 години. Кметовете обаче, с цел да им излезе по-евтино, си направиха локални депа, секрети, нови, с цел да не заплащат те за почистването. “

Боклукът в Червен бряг е заровен преди 4-5 години. Върху него има многогодишни култури, с което е прикривано това нещо. Сега страната би трябвало да почисти. И тук основният прокурор е прав - не може всякакви предприемачи да си заравят боклуците и след това страната да ги чисти, възмути се екоминистърът.

Димитров изясни още, че отговорността на ръководеното от него ведомство не касае единствено разчистването на противозаконни сметища, само че и съхраняването на Коронавирус боклуци. Засега ние се оправяме с това, акцентира министърът.

Относно напрежението с багерите на Рилските езера, Димитров съобщи, че там няма потребност от Оценка на въздействието върху околната среда, защото няма строителство. Трябва да се реши - дали планът да бъде тотално спрян или да се продължи, с цел да не се изгубят плануваните европейски средства.

За Перник никой не сподели - благодаря, а незабавно да забележим и другите градове. Ами, закачете ми и селата, разяснява Димитров по отношение на казуса с водата в Радомир.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР