Ние отиваме стъпка по стъпка към фашизъм, ако продължим по

...
Ние отиваме стъпка по стъпка към фашизъм, ако продължим по
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: България върви стъпка по стъпка към фашизъм

" Ние отиваме малко по малко към фашизъм, в случай че продължим по този метод ", заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в изявление за " Фокус " .

Има ли подобен риск за България от дясноекстремистки придвижване, тъй като тук имаме и плодородната почва: Народното събрание не може да образува държавно управление, президент и обособени партийни водачи са се хванали за гушите, съвсем нищо не се приема смислено  от Народното събрание като законопроекти. Това е много добра основа, плодородна бих споделила и будеща голяма паника. Така ли е, господин Йовчев?

Да, права сте безусловно в това, което казвате. Ако се позовем на Годишния отчет на ДАНС, който е за 2021 година, ние имаме повишение на дясноекстремистките настройки, само че към този момент към момента, съгласно отчета, те са в интернет пространството, те нямат някаква физическа изява, в смисъл да се организират някакви дейности на групи или на лица, които да са в тази посока, само че наклонността е ясна. Аз  мисля, че в миналите няколко месеца евентуално тази наклонност се е задълбочила. И от ден на ден виждаме в политическите сили тези, които вървят от ден на ден и повече към предпочитание за ограничение на пълномощията на избрани институции, чуваме апели за промяна на модела на ръководство, чуваме от ден на ден апели, които вървят точно към това, политиката ни и политическите партии, и държавното ръководство на страната да стане много по, дано да го назовем, то даже няма да е консервативно, то ще мине границите на консерватизма в визията, която имаме. Отиване на дясно във връзка с свободите на хората, и в същото време ние виждаме, че и в България от ден на ден стават гласовете, които приканват за повече държавен надзор върху стопанската система. Тези две неща водят до едно: те ни тласкат към общество, което се надявахме, че сме не запомнили от 70 години. Ние отиваме малко по малко към фашизъм, в случай че продължим по този метод.

На какво равнище е политическата класа у нас, като си спомним за Германия от края на 20-те и 30-те години? Защото от една страна едни стартират апела за президентска република, от друга пък други внасят законопроекти за изземване на службите от президента.

Вижте, положението не е положително. Може би с вас сме го говорили това и съм го споделял пред вас, че аз смятам, че точно дълбоката рецесия в политическата система е в основата на всички останали проблеми, които се случват, съществени проблеми в страната. Аз не преставам да споделям това мнение. И би трябвало да ви кажа, че колкото по-слаба е политическата система, колкото по-незнаещи, неспособни са хората, които са в политическите партии, в Народното събрание, в ръководството на страната, толкоз по-уязвима е тази система. Защото по този метод се понижават съпротивителните й сили.

Цялото изявление в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР