Ние от Обекти обичаме да ви разказваме за технологиите и

...
Ние от Обекти обичаме да ви разказваме за технологиите и
Коментари Харесай

Ето как да запалите огън с дим

Ние от Обекти обичаме да ви описваме за технологиите и откритията, които могат да подобрят света към по-добро. Но също по този начин обожаваме да ви срещаме с простичката просвета, която се крие зад обичаните на мнозина празненство трикове. Като да вземем за пример този по-долу. В края на краищата – що за добра просвета ще да е това, в случай че не можем да я използваме понякога, с цел да впечатляваме непознати?

Както можете да видите нагоре, можете да изгасите свещ и по-късно да я запалите още веднъж, без даже да докосвате фитила. Просто би трябвало да задържите огъня върху следата, оставяна от дима. И като магия – свещта още веднъж се възпламенява! Какво в действителност обаче се случва? Slow Mo Guys вземат решение да ревизират, заснемайки целия развой с 2500 фрагмента в секунда. Крайният резултат е в действителност хубав:

Това, което излиза наяве от супер забавените фрагменти е, че димът съдържа изпарени късчета восък, които към момента не са изгорели изцяло. Когато задържите огъня върху дима, пламъкът съумява да си прогори път до долу (изгаряйки частиците от восък) и още веднъж да възпламени свещта. Както споделя Гавин от Slow Mo Guys: „ Буквално виждате по какъв начин науката се случва пред очите ви. “

Обяснението е много семпло. Но идващият път, когато някой се опита да ви впечатли с уменията си да възпламенява свещи, ще можете да го надцакате, като му разкажете какво тъкмо се случва.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР