Ние няма да подкрепим предложения проект за бюджет на служебния

...

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

“Служебните министри да предоставят списък от проекти, които ще бъдат финансирани с тези 10 млрд. лв.”, подчерта Нинова.

Тя уточни, че ще настояват да се предвиди увеличението на МРЗ от 1 юли тази година, майчинството през втората?13:36:18" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Ние няма да подкрепим предложения проект за бюджет на служебния" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Нинова: Няма да подкрепим бюдж | BGNES

Ние няма да подкрепим оферти план за бюджет на служебния кабинет. Необосновани разноски виждаме в финансовите разноски от 10 милиарда лева освен това за половин година. Няма никаква аргументация за какви планове са тези разноски. Намираме и занижени доходи.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Служебните министри да дават лист от планове, които ще бъдат финансирани с тези 10 милиарда лева ”, акцентира Нинова.

Тя посочи, че ще упорстват да се планува нарастването на МРЗ от 1 юли тази година, майчинството през втората година да бъде колкото минималната заплата, да се продължи програмата с безплатните учебници за деца.

“За да вземем справедливи решения и да знаем по какъв начин да гласуваме в Народното събрание и какво да предложим, настояваме служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента ”, разгласи Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че имат въпроси към служебния министър на финансите Росица Велкова, а точно - вярна ли е информацията, че са изхарчили повече, в сравнение с е планувано по закон и вярна ли е информацията, че първият транш по парите по ПВУ са изхарчени за други разноски, а в този момент би трябвало да ги възвръщаме. “Ако това се окаже истина, служебният кабинет ще желае да им узаконим беззаконията, направени до този миг, това няма по какъв начин да стане ”, безапелационна е тя. Лидерът на Българска социалистическа партия настоя чуването на Велкова да стане в намерено съвещание, с цел да знае обществото какво е настоящото положение на страната преди да бъде гласуван бюджетът.

По отношение на позицията на Българска социалистическа партия по отношение на бюджетния недостиг Нинова акцентира: “Нашата обичайната позиция е, че притискането на бюджетния недостиг 3% за да се влезе в Еврозона е неприемлива ”, подсети тя и уточни, че препоръчаният 6,4 % недостиг в бюджета на служебния кабинет е нереално повишен. “Един недостиг сред 4-4,5% е действителен и вероятен и не съставлява заплаха за финансовата непоклатимост на страната ”, посочи водачът на Българска социалистическа партия.

“Ако ни предложения някой от мандатоносителите - първият или вторият за поддръжка, ще отидем на среща, ще беседваме с тях, ще създадем вътрешнопартийно допитване. Ако ГЕРБ и Политическа партия сформират държавно управление ние ще бъдем съпротива на това държавно управление ”, сподели още Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР