400 000 руснаци притежават близо 500 000 имота в Източна

...
400 000 руснаци притежават близо 500 000 имота в Източна
Коментари Харесай

Сръбският Telegraf: 400 000 руснаци притежават близо 500 000 имота в Източна България

400 000 руснаци имат близо 500 000 парцела в Източна България. Това написа в своя обява сръбското издание Telegraf. Според изданието и в Южна България са се заселили огромен брой руснаци, а за това свидетелстват съветските флагове по къщите, закупени от тях на наша територия.

Едно от селата, в които се следи взрив на заселването на руснаци, е Войново. 

„ Руснаците, които се заселиха тук, са родолюбиви. Купиха си къщи и се реалокираха. Спокойни са, само че са и любопитни. Изглежда към момента изпитват носталгия към страната си. Много от тях идват в последно време тук. А по крайбрежието повече хора приказват на съветски, в сравнение с български “, споделя Димитър, който към този момент се е срещнал с руснаците, които живеят в неговия квартал. Той не е сюрпризиран от наличието им в селото му.

Изданието отбелязва, че Димитър в действителност не преувеличава. Колкото повече отиваш на изток в страната, толкоз повече се усилва съветското наличие.

Миналата година съветското генерално консулство откри, че над 400 000 руснаци имат близо 500 000 парцела в Източна България. Стойността им е цели 15 милиарда евро.

България е една от страните, които ползват системата " златен паспорт " от 2013 година Това значи, че чужденци, вложили най-малко един милион лв. в България, могат да получат позволение за непрекъснато престояване, а по-късно и поданство, без да минават през по-сложните стадии на класическата процедура.

Подозира се, че тази система (която съществува в няколко страни от ЕС) е улеснила корупцията и прането на пари. Твърди се, също по този начин, че се употребява изключително от китайски и съветски жители.

За да получи български „ златен паспорт “, заинтригуваното лице би трябвало да влага в стопанската система под формата на недвижими парцели, бизнес или банкови депозити.

Според Telegraf България е привлекателна освен тъй като " златният паспорт " се получаваше против дребна инвестиция (например в Кипър минималната сума за инвестиция беше два милиона евро, а в Малта - 1,5), само че и тъй като руснаците считат българите за " братя славяни ", а и се оправят елементарно с връзката с помощта на сходството в езика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР