Ние не приемаме фалшивите референдуми и всякакъв вид анексия в

...
Ние не приемаме фалшивите референдуми и всякакъв вид анексия в
Коментари Харесай

Европа готви нов пакет санкции срещу Москва frognews.bg

" Ние не одобряваме подправените референдуми и всевъзможен тип анексия в Украйна и сме решени да накараме Кремъл да си заплати за тази по-нататъшна ескалация ", сподели тя пред кореспонденти в Брюксел.

 

Предложеният осми пакет от наказания включва по-нататъшна възбрана за вноса на съветски артикули, които се чака да лишат Москва от спомагателни доходи за 7 милиарда евро, както и повече забрани за експорт от Европейски Съюз на основни технологии, употребявани за военни цели, като авиационни продукти, електронни съставни елементи и характерни химически субстанции, разгласи Фон дер Лайен.

 

" Тези наказания ще изолират и ще ударят стопанската система на Русия още повече. Ние предлагаме нови забрани за импорт на съветски артикули. Това ще държи съветските артикули отвън европейския пазар и ще лиши Русия от спомагателни доходи за 7 милиарда евро ".

" Целта е да се лиши военният комплекс на Кремъл от основни технологии ", уточни Фон дер Лайен по отношение на оферти от Европейска комисия уголемен лист на неразрешени артикули и артикули за експорт за Русия, добавя БНР.

 

Освен това пакетът от наказания ще сложи правната основа за таван на цените на петрола и ще забрани на жителите на Европейски Съюз да вземат участие в управителните органи на съветските държавни компании, сподели още тя.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел разгласи по време на взаимната конференция с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, че единният блок ще предложи и нови наказания против лица и организации, които не престават да поддържат Русия.

 

" Този лист, наброяващ повече от 1300 физически лица и организации, е ориентиран към основни лица, вземащи решения, олигарси, висши военни чиновници и пропагандисти, виновни за подкопаването на териториалната целокупност на Украйна ", означи Борел.

Той посочи, че това ще бъдат лица, " забърканите в съветската окупация и противозаконното анексиране на Украйна ", дружно с " лицата, които са организирали и улеснили подправените референдуми " в окупираните региони.

 

Освен това Европейски Съюз възнамерява да глоби повече хора в съветския защитителен бранш, както и тези, " които поддържат съветските сили, като дават армейска техника, в това число ракети и бойни самолети ", показа още Борел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР