Ние научаваме все повече неща за това как работи човешкия

...
Ние научаваме все повече неща за това как работи човешкия
Коментари Харесай

Психиатър: Не бива стойността на хората да се приравнява към съдържанието на потребителската количка, това трябва да спре

Ние научаваме от ден на ден неща за това по какъв начин работи човешкия мозък и схващане. Но имам боязън, че научавайки от ден на ден, ние ще се възгордеем и ще предпочетем роботизацията. 

Това разяснява пред 7/8 тв психиатърът доктор Владимир Симов. 

Човекът има някакви предели - има ограничавания да създава, би трябвало да спи, да се храни, да почива. Има стеснен потенциал, а андроида го няма. И защото има наклонност да се създава от ден на ден, с цел да се употребява повече, има риск. Дай боже целия този капитализъм да се срути и да се появи нещо по.нормално, по-хуманно. Не бива нашата персона, нашата стойност като хора да се приравнява на това, което сме напълнили в количката със артикули. Това нещо би трябвало да престане, тъй като губим от ден на ден връзката със самите себе си, уточни той.

Това е въпрос на морал, на в ътрешен морал. Ние сме удавени в потребителство. А можем да живеем с доста по-малко неща. Защо би трябвало да имам 100 облекла, като нуждая се едвам от 10!?, разяснява психиатърът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР