Ние набрахме през пандемията /2020 година/ над 1 милион и

...
Ние набрахме през пандемията /2020 година/ над 1 милион и
Коментари Харесай

Дарителство в пандемията сред българите в чужбина

" Ние набрахме през пандемията /2020 година/ над 1 милион и 500 хиляди лв. , което приказва за щедростта на хората ", уточни пред БНР Елица Баракова, изпълнителен шеф фондация ``БИКОУЗ " за дарителски практики и настройки на българите, живеещи в чужбина.
Фондация BCause е хазаин на национална конференция, отдадена на дарителството и корпоративната обществена отговорност .

Събитието е част от уникален интернационален симпозиум за дарителство и корпоративна обществена отговорност, хазаин на който ще бъдат членовете от мрежата на Charities Aid Foundation от Австралия, Бразилия, Индия, Южна Африка, Русия, Англия, Съединени американски щати, Канада, Турция и България.

Основни тематики са - Бъдещето на дарителството след Covid-19, Дарителство през граница: от и за България, Ангажиране на чиновници в България в обществени дела, Партньорства с неправителствени организации=
" Изследването за дарителството на българите в чужбина е направено с онлай анкета, направена от септември - октомври 2021q като са получени 244 анкети от хора от четири контитента ", разяснява тематиката и в ефира на " Хоризонт до обед " и Светослав Метанов, анализатор и откривател.

" 85 на 100 от тях се дефинират като донори, като три/четвърти от тях споделят, че подаряват в и за България " разясни Метанов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР