Ние много отдавна говорим за механизъм, за правилник, за някакви

...
Ние много отдавна говорим за механизъм, за правилник, за някакви
Коментари Харесай

Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Искаме да се определи механизъм за управленските назначения

„ Ние доста от дълго време приказваме за механизъм, за устав, за някакви критерии, за съгласие във връзка с това какво се случва в оперативното ръководство на страната. Ако това не се случи, няма да гласуваме законите, импортирани от Министерски съвет. Но ще участваме при гласуването на (промените в – бел. ред.) Конституцията. Със сигурност ще участваме и при отхвърлянето на ветото на президента, наложено за БТР-ите. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ ръководителят на Съюз на демократичните сили и зам.-председател на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов във връзка с последните кавги в ръководещото болшинство.

„ Ние ще бъдем в този момент в Народното събрание. Можем да бъдем в пленарна зала и да не участваме в гласуването. Може и да не бъдем в пленарна зала – ще решим. Въпросът е дали има някаква настройка за пускане на диалози за установяване на този механизъм “, посочи той по отношение на днешното съвещание на Народното събрание.

„ Минаха шест месеца от основаване на държавното управление. Ние през цялото време споделяме – „ хора, дайте да седнем, да забележим какви са опциите “. Не приказваме за съдружно съглашение – желаеме да определим механизма, по който ще станат измененията в регулаторните органи, които са с изминал период и е извънредно време да стартират да бъдат променяни “, съобщи Христов.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР