Ние като опозиция сме длъжни да посочваме грешките на правителството,

...
Ние като опозиция сме длъжни да посочваме грешките на правителството,
Коментари Харесай

ГЕРБ дадоха извънреден брифинг, ето акцентите

Ние като съпротива сме длъжни да посочваме грешките на държавното управление, обявиха от ГЕРБ на брифинг.

За първи път от 2008 година инфлацията в България е двуцифрена, показаха от ГЕРБ и означиха, че ограничения за инфлацията сега няма никакви. Инфлацията от 0,5 на 100 през март 2021 година е 7,3 на 100 през ноември, от което следва да има двуцифрена инфлация през идващите месеци, каквато не е имало от 2008 година, показаха от ГЕРБ.

" Мерките по тематиката инфлация липсват. Ако имаше такива и те бяха работещи, ние първи щяхме да ги похвалим. Няма даже неработещи ограничения и това може би е най-притеснителното. За страдание няма и аспект нещата да се трансформират ", уточни Димитър Вучев.

" Българите обедняват и бизнесите банкрутират, желаеме незабавни и съответни ограничения за преодоляване на галопиращата инфлация ", съобщи Александър Иванов. По думите му министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев е належащо да дадат отговори.

Лидерът на ГЕРБ означи, че към момента нямаме бюджет, както и План за въстановяване. Бойко Борисов съобщи още: " Днешната конференция е подбудена от разбор в " Сега ", който е доста стимулиран и прецизен. На базата на него излязоха всички тези цифри. Ако имам укор към сътрудниците, то не е, че играят шах, а че времето на ПР-а от дълго време мина. Те са в 11-ти месец, те са ръководещи ".

" Не може, до момента в който са били министри, да не са виждали тези цифри и тренда нагоре и да не са създали ограничения, с цел да се забави това... Така както ние сме го правили от самото начало. Има принадлежности и техники. Много работа е, само че 9 милиарда за декември и това да остане прикрито от обществото и да не се разяснява сега?! Рекордни разноски са това ", сподели още той.

" Да, и ние слагахме по 1 милиарда лв. за саниране, с цел да знаят дребните строителни компании, че следващата година ще работят и могат да си купят всичко, което изисква едно саниране. Слагали сме парите за строителство - компаниите, които купуваха на ниска цена метал. Затова настоявам, че след приказките си по нас тези хора няма да построят нищо заради страха, че в този момент при тези цени на метала всеки контракт ще им е нагоре ", добави Борисов.

" Те и велоалея няма да създадат. Чисто обективно, а субективно е, че ги е боязън, тъй като всички ние ще питаме за какво стопираха евтините контракти. Щеше в този момент да има път до Белград и до Велико Търново. Продължаваме да сме единствени без проект за възобновяване. 11 месеца тези хора бяха дружно ", посочи водачът на ГЕРБ. 

" Искаме бистрота. Да кажат тези 9 милиарда къде ще идат. Помните, че предизвестих пенсионерите, че ще ги излъжат. Казаха им, че ще им дават по 120 лв.. Излъгаха ли ви? Излъгаха ви! И сега с тая инфлация 10 % дето върви... ще ви вземат и дребното ", добави той.

" Продължаваме да сме единствени без проект за възобновяване. В тази рецесия на вас не ви прави усещане. Това са обикновени неща. Ако ние бяхме на власт, вашите излъчвания щяха да стартират по този начин - първа вест - рекордна смъртност, втора - рекордни цени на горивата, неуспех в бюджета, в проекта, нулева година за еврофондовете, няма да има еврозона и то щеше да пристигна спортът и времето.

Това щяха да бъдат вашите вести, в случай че управлявахме ние. Нали приказваме за независимост на медиите и обективно отразяване? Кое от тези неща ги има във вашите вести? ", сподели Бойко Борисов.

" Имам информация, че към този момент имало едно остро писмо, което било прикрито ", сподели Борисов и предложи на Петков да направи незабавна инспекция.

" Ударът по " Булгаргаз ", който готвят, и реакцията през вчерашния ден на Стоянов, ме водят до размишления, че нещо желаят да вършат с " Булгаргаз ". Нормално, министър председателят, носещ цялата отговорност, да се подразни, в случай че му вдигнат по този начин цената на газа ", сподели Борисов и показа графика с повишението на цената на газа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР