Ние, като ЕС и НАТО, трябва да си отговорим на

...
Ние, като ЕС и НАТО, трябва да си отговорим на
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Правителството взема отношение по конфликта НАТО-Русия под натиск от парламента



„ Ние, като Европейски Съюз и НАТО, би трябвало да си отговорим на въпросите по какъв начин да си решим нашата сигурност, в случай че се стигне до възможен спор . И да покажем, че няма да отстъпим “, сподели пред БНР Христо Гаджев от ГЕРБ, заместник-председател на комисията по защита в Народното събрание.
По думите му верният път е към деескалация на напрежението в спора сред Русия и НАТО, само че „ би трябвало да се отговори на ескалацията все още “.

„ Очевидно връзката е счупена в държавното управление. Крайно време е да има позиция към този момент “, разяснява Гаджев в предаването „ Преди всички “.

Има струпване на събития, към този момент се вижда и активизиране на силите с висока степен на подготвеност на НАТО , отбеляза Христо Гаджев, запитан дали има несъразмерен напън от страна на опозицията и преекспониране на тематиката и за българската позиция по въпроса.

„ Развитието на обстановката е от 17 декември насам. Един месец държавното управление не взе отношение, безусловно под напън от Народното събрание взема отношение . “

На утрешното изключително съвещание на Народното събрание от ГЕРБ ще желаят да схванат „ какви решения са вземани от Министерството на защитата и Министерския съвет по отношение на присъединяване на България и какви проекти са задействани “, посочи Гаджев.

Според него е редно Народното събрание да има информация „ какво се случва, какви проекти са се задействали и какво прави държавното управление и за деескалация, и за отбрана на националната и териториална сигурност на страната “.
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР