Ние имаме готовност и очакване по време на българското председателство

...
Ние имаме готовност и очакване по време на българското председателство
Коментари Харесай

Иванов: Македония очаква по време на българското председателство да получи дата за преговори


Ние имаме подготвеност и очакване по време на българското председателство на Европейски Съюз да получим дефинитивно дата за започване на договаряния за присъединение към Евросъюза.

Това сподели македонският президент Георге Иванов. "Това е един дълъг и непосилен развой, само че администрацията ни има подготвеност за това... Проблемът е в Гърция, която ни блокира още в самото начало на този процес", сподели още Иванов.

Държавният глава на югозападната ни съседка чака по време на идната среща на върха на НАТО Република Македония да стане и пълновръстен член на Северноатлантическия пакт.

"Надявам се в интервала, който идва, структурите на НАТО повече да не бъдат заложници на една-единствена държава-членка на пакта, която се интересува единствено и само от личните си ползи, а не от ползите на НАТО и от положението в целия район. Ние чакаме по време на идната среща на върха на НАТО това нещо да се случи и Македония най-сетне да бъде член на НАТО", сподели още Георге Иванов по време на визитата си на казармата Чойлия. /БГНЕС и МРТВ
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР