Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че повечето от действащите карантинни

...
Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че повечето от действащите карантинни
Коментари Харесай

Ограничителните мерки в Нидерландия може да останат до средата на декември

Нидерландският министър председател Марк Рюте съобщи, че множеството от настоящите карантинни ограничения против ковид в страната му би трябвало да останат в действие доникъде на декември макар намалелия напоследък брой на новите случаи, съобщи Ройтерс.

"Това, което постигнахме дружно, е нещо хубаво ", сподели Рюте на конференция, откакто представителите на здравните органи оповестиха, че новите случаи понижават с 15 на 100 през последната една седмица.

"Но в случай че се поогледате в Европа, картината е много мрачна ", сподели той, множеството страни стягат, а не разхлабват ограниченията.

Вчера Националният институт по опазване на здравето заяви в седмичните си данни, че в седемте дни до 17 ноември новите случаи са 37 706, което е най-малкият брой от началото на октомври.

"Но броят на хората с положителен резултат от тестванията остава значителен ", уточни институтът. Във всеки един район на Нидерландия инфектираните са по над 150 на 100 000 души.

Нидерландия беше една от първите европейски страни, които в средата на октомври бяха затворени за повторно тази година, само че този път отчасти, а на 3 ноември държавното управление на Рюте стегна ограниченията в допълнение, малко откакто на 30 октомври броят на новите случаи за денонощие надвиши 11 000.

Обединеното кралство регистрира нови 598 смъртни случая от Ковид-19, най-високата стойност на този индикатор от май, съобщи Асошиейтед прес. Така общият брой на умрелите от началото на пандемията във Англия става 52 745, най-големият брой смъртни случаи в Европа, свързани с вируса. Предполага се, че действителният брой е и по-голям.

За последното денонощие са регистрирани и нови 20 051 души с положителен тест за вируса.

Общият брой на инфектираните по света е над 55,3 милиона, а на умрелите - 1 332 354, демонстрира статистиката на Ройтерс.

На този декор английската Сметна палата упрекна държавното управление в Лондон в неяснота при разноските към пандемията. Става дума за контракти за милиарди лири, в които съгласно контролния орган са позволени такива пропуски като да вземем за пример липса на обосновка за какво е определен даден снабдител и по какъв начин е подходено по въпроса за вероятните спорове на ползи. Визират се покупко-продажби в интервала март - края на юли, в които съгласно Сметната палата неведнъж не е имало никаква конкуренция.

Коронавирусната пандемия и обществената изолираност основават условия за "перфектната стихия ", която способства за това повече младежи да стават уязвими за радикализация, предизвести английската полиция.

По-рано този месец нивото на терористична опасност за Англия беше нараснало на "сериозно " като защитна мярка след нападенията във Франция и Австрия. Промяната значи, че в този момент осъществяването на атентат се счита за доста евентуално.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР