Нидерландският премиер Марк Рюте подаде оставка два месеца преди парламентарните

...
Нидерландският премиер Марк Рюте подаде оставка два месеца преди парламентарните
Коментари Харесай

Нидерландското правителство падна след скандал

Нидерландският министър председател Марк Рюте подаде оставка два месеца преди парламентарните избори, планувани за 17 март, предадоха международните организации. Заедно с него си отива цялото държавно управление след скандал за принуждаване на хиляди фамилии да връщат детски надбавки.

26 000 семейства бяха набедени, че непозволено са получили помощите, и връщането на парите сложи доста от тях в мъчно финансово състояние. Според отчет на парламентарно следствие, оповестен през декември, служители са спрели надбавките на хиляди фамилии, упрекнати неправилно в измами в интервала 2013-2019 година, и са ги принудили да върнат със задна дата средствата, получени за няколко години. В някои случаи става дума за десетки хиляди евро.

Марк Рюте е министър председател на Нидерландия от 2010 година и е един от най-дълго управлявалите европейски водачи. Вчера той съобщи пред публицисти, че не желае да предсказва какви са шансовете му да оцелее след абсурда.
В страната са наложени най-тежките ограничаващи ограничения от началото на рецесията и публичната поддръжка за държавните ограничения спадна внезапно през последните седмици по време на прелюдия непоколебим локдаун.  Въпреки това Народната партия за независимост и народна власт (VVD) на Рюте към момента се употребява с високо % на доверие в изследванията на публичното мнение. Очаква се неговата партия да вземе малко под 30% от гласовете на парламентарните избори, което е над два пъти повече от прогнозата за втората по мощ партия PVV - антиислямската партия на Герт Вилдерс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР