Нидерландският национал Дони ван де Беек (23 г.) е първият

...
Нидерландският национал Дони ван де Беек (23 г.) е първият
Коментари Харесай

"Манчестър Юн" плати 39 млн. евро за първото си попълнение

Нидерландският национал Дони ван де Беек (23 г.) е първият нов футболист в " Манчестър Юн " за идния сезон. Английският клуб се контракти да заплати 39 млн. евро на " Аякс " за атакуващия халф. Сумата може да нарасне с още 5 млн. евро, с разнообразни бонуси, свързани с представянето на играча и резултатите на " Юнайтед ".

Ван де Беек е измежду най-големите таланти от актуалната генерация, излязла от школата на " Аякс ". Той дебютира за първия отбор през 2015 година, когато е 18-годишен, и досега е записал 118 мача и 28 гола. Вече има извоювани една купа и купа на Нидерландия. Има досега и 10 мача за мъжкия народен тим на родината си.

" Манчестър Юн " съумя да се пребори за Дони ван де Беек в огромна конкуренция. Агентът на футболиста - Сяяк Сварт, разкри за действителен интерес от страна на " Барселона ", " Реал ", " Арсенал " и " Ювентус ". Мадридският гранд даже е бил доста близо до контракт още през март, само че договарянията са били спрени поради пандемията от COVID-19, а по-късно е пристигнала офертата от " Манчестър Юн ".

" За мен е невероятна опция да се причисля към клуб с такава велика история. Искам да благодаря на всички в " Аякс ". Вече съм подготвен за своята следваща стъпка в кариера и да играя на най-високо равнище. А няма по-високо равнище от стандартите на " Манчестър Юнайтед ". Това е тим, който има едни от най-хубавите халфове в света. Аз мога да се изучавам от тях, само че и също да допринеса за класата на отбора ", заяви Ван де Беек. Той подписа с " Юнайтед " до юни 2025 година, с алтернатива за още един сезон. Според неофициална информация, седмичната му заплата ще е 120 000 евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР