Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) води разследване

...
Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) води разследване
Коментари Харесай

Нидерландия разследва схема за измами с обезщетения на българи

Нидерландската работа за данъчно разузнаване и следствие (FIOD) води следствие по нови сигнали за проведени измами от България със обществени компенсации, нидерландската медия NRC .

Новината идва, откакто по-рано този месец за присъединяване в лъжлива скица във Англия, където са построили “фабрика за помощи ” и за по-малко от 5 години са съумели да откраднат 50 милиона паунда. Това беше несъмнено като най-голямата машинация, обвързвана със обществени заплащания, в страната.

Нидерландският държавен секретар по компенсациите и митниците Ауке де Врис е изпратила писмо до Камарата на представителите, в което афишира получените сигнали за корист. Те са подадени към отдел “Социални компенсации ” към Министерството на финансите.

Сигналите включват 2000 социалноосигурителни номера на хора, които са се регистрирани непозволено в базата данни като нидерландски поданици. Това допуска както кражба на адрес, по този начин и на идентичност.

Също по този начин министерството е получило сигнали, че „ медиатори “ са били употребявани за непозволено кандидатстване за помощи. Според информацията те са се записали в Нидерландия и са кандидатствали за компенсации, които в последна сметка са отивали при клиента.

Говорителят на държавния секретар Де Врис споделя, че хипотетичната машинация е осъществена съответно при кандидатстване за помощи за развъждане на деца и за жилище.

Той показва, че първият сигнал е от октомври 2022 година, а последният - от януари тази година. Обезщетенията на избраните лица към този момент са спрени, само че те са получили предплатени заплащания.

През 2013 година е осъществена сходна машинация със обществени компенсации от българи в Нидерландия. Оттогава нараства контролът върху отпущането на помощи в страната.

Това води до финансови усложнения за десетки хиляди фамилии, които след това са упрекнати в машинация непозволено. По-късно те получават огромни компенсации. Тези неточности ще костват на Нидерландия над 8 милиарда евро , написа NRC.

Причината за честите измами с компенсации в страната е, че помощите се изплащат предплатено след подаването на заявките, чиято правомерност се ревизира едвам откакто хората са получили средствата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР