Нидерландската полиция за борба с безредиците използва водно оръдие, за

...
Нидерландската полиция за борба с безредиците използва водно оръдие, за
Коментари Харесай

Хага: Водни оръдия спряха протест срещу локдауна и правителството

Нидерландската полиция за битка с безредиците употребява водно оръдие, с цел да разпръсне стачкуващи, събрали се в Хага, с цел да стачкуват против локдауна, въведен поради Covid-19, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Стигнало се е до конфликти, осъществени са арести, само че не се оповестява за ранени.

В демонстрацията, проведена ден преди началото на парламентарните избори в Нидерландия, участваха към 2000 души, съобщи Асошиейтед прес.

Няколко души държаха транспарант, на който пишеше " Свобода и народна власт: Не на диктатурата ", имаше и плакатите с апели да се гласоподава срещу ръководещите.

Още преди началото на митинга в един от парковете на Хага, полицията предизвести посредством Туитър, че към този момент се е събрал оптимално допустимият брой участници. Въпреки това пристигнаха още стотици стачкуващи.

Влаковете за Хага бяха спрени, с цел да се попречи на събирането на доста хора.

В последните седмици и в Амстердам имаше няколко по-малки демонстрации, които са израз на все по-голямото неодобрение измежду част от обществото от локдауна.

И през днешния ден нидерландските политици използваха медиите, с цел да търсят поддръжка от тези гласоподаватели, които още не са решили за кого да гласоподават , и с цел да заявяват с кого биха се коалирали.

Лидерът на християндемократите Вопке Хукстра сподели по националната телевизия, че би предпочел да продължи да бъде част от в този момент ръководещата коалиция отпред с премиера Марк Рюте.

А Рюте отвърна, че християндемократите са най-естественият сътрудник на неговата консервативна Народна партия за независимост и народна власт.

Според анализатори след приключването на изборите в сряда (тази година поради пандемията те ще се състоят в три дни) следва дълъг развой на образуване на нова коалиция.

За 150-те места в долната камара на Народното събрание се борят 37 листи. Прогнозите са, че най-вече депутати ще има партията на Рюте.

В понеделник и вторник ще бъдат отворени стеснен брой секции, в които ще могат да гласоподават по този начин наречените уязвими групи.

Основният ден за гласоподаване е сряда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР