Нидерландия спира временно използването на ваксината, произведена от британско-шведската компания

...
Нидерландия спира временно използването на ваксината, произведена от британско-шведската компания
Коментари Харесай

Нидерландия спира временно ваксинацията с AstraZeneca на хора под 60 г.

Нидерландия стопира краткотрайно потреблението на имунизацията, създадена от британско-шведската компания AstraZeneca, при хора на възраст под 60 години. Това заяви Министерството на здравеопазването, обществените грижи и спорта на страната.
Отделът изясни това решение с подобен непряк резултат на лекарството като допустимо формиране на кръвни съсиреци.
 В Нидерландия рестриктивните мерки ще бъдат до 20 април В Нидерландия рестриктивните мерки ще бъдат до 20 април
Нидерландия удължава рестриктивните мерки поради ковид до 20 април, защото случаите се усилват, само че ще редуцира спорния си само че...
По-рано през днешния ден центърът " Lareb ", който изследва рисковете от използването на медикаменти, съобщи, че са открити 5 случая на сходни затруднения при дами на възраст 25-65 години. Една от тях е умряла. Усложненията са засечени в интервал, в който са имунизирани жестоко 400 000 души и са се появили 7 до 10 дни след слагане на имунизацията.
Както твърди краткотрайният вицепремиер, министър на опазването на здравето, благосъстоянието и спорта Хуго де Йонге, не би трябвало да има подозрения по отношение на сигурността на имунизациите.
" Основният въпрос е дали тези затруднения се появяват или се появяват даже преди имунизацията, акцентира той. " Много е значимо случаите в Нидерландия да бъдат деликатно разследвани от Европейската организация по медикаментите. Но е по-добре да се презастраховаме, заради което стопираме използването на имунизацията за хора под 60-годишна възраст като защитна мярка. "
Според министъра решението ще засегне към 10 000 души на възраст под 60 години, които към този момент са уговорили час за имунизация. По-рано сходни решения бяха взети от Германия и Канада. В Германия имунизацията е спряна за хора на възраст под 60 години, а в Канада - до 55 години.
 Берлин краткотрайно спря имунизирането с AstraZeneca на жители под 60 година Берлин краткотрайно спря имунизирането с AstraZeneca на жители под 60 година
Във вторник град Берлин приключи имунизациите с AstraZeneca за лица под 60-годишна възраст, заяви Агенция Франс Прес. Това се случва на фона на съо...
Преди това като защитна мярка редица страни прекратиха използването на имунизацията на AstraZeneca заради известия за формиране на кръвни съсиреци, само че след известно време множеството страни. EMA счита, че имунизацията, която в този момент се назовава Vaxzevria, е безвредна и ефикасна и изгодите надвишават рисковете. В същото време организацията не изключва лекарството да има тези странични резултати и организира спомагателни проучвания за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР