Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенгенското пространство

...
Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенгенското пространство
Коментари Харесай

Нидерландия се съгласи България да влезе в Шенген

Нидерландия се съгласи България да се причисли към Шенгенското пространство – най-голямата зона без паспорти в света. Това заяви министерство на правораздаването в петък, поставяйки завършек на дългогодишното твърдоглавие на страната против присъединението на България към Шенген.

По-рано през днешния ден, в границите на съвещанието на Европейския съвет, българският министър-председател разгласи, че има позитивно развиване и единствено се чака решението на нидерландския парламент за България. Той обаче не беше толкоз позитивно надъхан по отношение на позицията на Австрия, която неведнъж до момента изрично е заявявала, че няма да пусне България и Румъния, до момента в който не се реформира Шенгенската зона.

Беше извървян много дълъг път, с цел да стане това допустимо “, сподели Денков.

Той уточни признатите от Народното събрание закони, закриването на механизма на Европейската комисия за съдействие и инспекция, позитивните резултати от задачата у нас, в която участваха представители на Хага и Виена.

Всичко това бяха верните знаци и те доведоха до това, че чакаме позитивно развиване “, добави българският министър председател.

Той посочи, че с Австрия договарянията не престават.

Обсъждаме разновидности, разменяме вероятни текстове на това по какъв начин би могло да наподобява едно решение. Докато не е контрактувано, всичко са предварителни диалози. Със сигурност, в случай че нямаше позитивно решение от Нидерландия, диалогът би бил непотребен. Това беше извънредно значимо “, уточни министър председателят.

Нидерландия постоянно е казвала, че за нея е значимо да бъдат изпълнени рекомендациите, свързани с върховенството на правото, желаеха да видят резултатите от задачата, верифицирани от Европейска комисия. Има отчет, доста положителен. Решението на холандското държавно управление от през днешния ден се базира на този отчет, разясни министър-председателят.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР