Нидерландия обърна Република Ирландия с 2:1 като гост в мач

...
Нидерландия обърна Република Ирландия с 2:1 като гост в мач
Коментари Харесай

Нидерландия попари надеждите на Република Ирландия за Евро 2024

Нидерландия обърна Република Ирландия с 2:1 като посетител в мач от група В на квалификациите за Европейското състезание по футбол в Германия идното лято.


На „ Авива Стейдиъм “ в Дъблин ирландците започнаха по желан метод, повеждайки още в 4-та минута на срещата след тъкмо осъществяване на дузпа от Адам Айда. Четвърт час по-късно обаче „ лалетата “ възвърнаха паритета. Коди Гакпо пусна страховит пас към съотборник, който бе фаулиран от стража на домакините Гавин Базуну и гостите получиха правото да изпълнят единадесетметров углавен удар. Базуну усети посоката на удара на Гакпо, само че не съумя да се оправи и по този начин Роналд Куман и компания възвърнаха паритета. След паузата Нидерландия стигна до цялостен поврат. Френки де Йонг направи отличен пас към Дензъл Дъмфрис, който подаде на Ваут Вегхорст, а нападателят не чака втора сподели и се разписа от близка отдалеченост. До края Република Ирландия по този начин и не съумя да стигне най-малко до тъждество и възможностите им за класиране на Евро 24 фрапантно понижиха.

Отборът е четвърти с три точки от пет мача, като изостава на шест от втория Нидерландия, който е и с дуел по-малко, три кръга преди края на акцията. Гърция е на трета позиция с 9 пункта след безапелационния си триумф над новобранеца Гибралтар с 5:0 вкъщи. В идващите мачове от групата южните ни съседи гостуват на ирландците, до момента в който Нидерландия е хазаин на лидера Франция.

Останалите резултати:

Група G:

Литва – Сърбия 1:3

Група Е:

Фарьорски острови – Молдова 0:1

Албания – Полша 2:0

Група Н:

Казахстан – Северна Ирландия 1:0

Финландия – Дания 0:1

Сан Марино – Словения 0:4. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР