Нидерландия иска мисия за проверка на ситуацията в България, а

...
Нидерландия иска мисия за проверка на ситуацията в България, а
Коментари Харесай

Нидерландия иска мисия за проверка на ситуацията в България

Нидерландия желае задача за инспекция на обстановката в България, а по-късно и отчет на Европейска комисия. Едва тогава ще реши дали да ни поддържа за Шенген. Това сподели пред Българска национална телевизия през днешния ден вътрешният министър на Нидерландия. Това се случва, откакто малко по-рано от Европейска комисия похвалиха България и Румъния за опазването на външните граници на Европейски Съюз.

На този декор нашият вътрешен министър Калин Стоянов е оптимист, че страната ни може да влезе в Шенген до края на годината.

В Люксембург се организира среща на вътрешните министри на страните членки на общността.

" Вътрешният комисар през днешния ден беше доста положителна за напредъка, който България е постигнала в опазването на външните граници на Европейски Съюз. Ние дружно с Австрия казахме, че желаеме дружно с Европейската комисия да се направи инспекция на място, да изпратим задача за определяне на обстоятелствата, по-късно чакаме отчет на Европейската комисия и едвам по-късно ще решим за Шенген ", сподели Ерик ван дер Бюрх - министър на вътрешните работи на Нидерландия.

" Българска национална телевизия: Кога желаете да бъде изпратена задачата в България?

- Колкото е допустимо по-бързо. Ние желаеме тази задача да бъде направена допустимо най-бързо и във ваш интерес е тя да стане допустимо най-бързо ", отговори Ерик Ван дер Бюрх.

" Трите линии, които направляваме, а точно тези, които са свързани с броя на недопуснатите незаконни мигранти на територията на българо-турската граница доста понижа. Имаше дни през юли и август, когато те доближиха до 1500 на денонощие, сега те са не повече от 400. Например за това денонощие са 440. Успоредно с това доста намалихме и броя на задържанията навътре в страната и другото доста значимо е доста спадна и процентът на задържанията на изхода на българско-сръбската граница ", сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР