Нидерландия чака доклада за България за върховенството на закона, който

...
Нидерландия чака доклада за България за върховенството на закона, който
Коментари Харесай

Нидерландия чака доклада за България за върховенството на закона, за да реши за Шенген

Нидерландия чака отчета за България за върховенството на закона, който Европейска комисия ще показа в първата седмица на юли и въз основа на заключенията в него, ще реши дали ще ни пусне в Шенген. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков в Брюксел, където взе участие в срещата на върха на водачите от Европейски Съюз.

Нидерландия чака от нас също по този начин да преодолеем и разликите си с Австрия - другата страна, която е срещу приемането ни в Шенген. Срещата на върха в Брюксел завърши без изводи за миграцията поради съпротивата от страна на Унгария и Полша.

“Разбрахме се с австрийския канцлер за посетя Австрия допустимо най-скоро, макар че имаше скорошни визити, с цел да представим резултатите от пилотния план, който стартира през март от предходното държавно управление и би трябвало да го развием още повече и също по този начин да договорим, ние имаме авансово единодушие, по какъв начин да се включат техни специалисти - граничари, митничари да дойдат на гранизата, с цел да се уверят на място какво вършим ние и надлежно да споделят и опит, който имат в тяхната граница с други страни ”, сподели Николай Денков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР