Нидерландия е известна като държава, където върховенството на закона функционира

...
Нидерландия е известна като държава, където върховенството на закона функционира
Коментари Харесай

Нидерландия: Как наркобандите спъват закона


Нидерландия е известна като страна, където върховенството на закона действа безотказно. Но следствието на убийството на Петер де Врийс разкрива недостатъци в правосъдната система.

Те са изгубили непосредствен другар и сътрудник. Адвокатите Петер Схоутен и Онно де Йонг, както и журналистката Саския Белеман се явиха в съда в Амстердам, с цел да проследят хода на следствието към гибелта на Петер де Врийс. Съдът обаче отсрочи делото за следващата година заради появяването на нови доказателства и други юридически проблеми.

Представител на фамилията на Де Врийс полбагодари на съда за напъните, само че означи, че ходът на делото до момента е бил същинско изтезание за околните. На същото мнение е и Саския Белеман, правосъдна кореспондентка на огромния нидерландски ежедневник " Де Телеграаф ": " Потиска ме мисълта, че процесът ще би трябвало да стартира още веднъж през цялото време. От друга страна разбирам, че това е неизбежно, откакто има нови очевидци, които могат да опишат какво се е случило през онази нощ. "  казва тя в изявление за Дъждовни води.

Правен безпорядък

Известният престъпен кореспондент Петер де Врийс беше убит през юли 2021 година. Престъплението провокира вълна от яд и отвращение в цяла Нидерландия. Малко преди гибелта си журналистът бил по отношение на Набил Б., основен очевидец в Прокурорите допускат, че таман хората на Таги са поръчали убийството на Де Врийс. " Но хората ги е боязън от наркобандите, опасяват се всички – полиция, съдии, прокурори, "  казва в изявление за Дъждовни води юристът Петер Схоутен, който пази упоменатия Набил Б.

Петер де Врийс е убит на 6 юли 2021 година в центъра на Амстердам.

В резултат от това прокурорите не оповестявали редица информации, с цел да предпазят очевидците си, а юристите на подсъдимите упорствали за обособени процеси. Според Схоутен, по този начин възниквало напрежение, което водело до юридически неточности.
Редакцията предлага
В заплаха ли е върховенството на закона в Нидерландия?

По принцип като страна членка на Европейски Съюз Нидерландия се слави с господство на закона и с медийна независимост. Но убийството на Де Врийс и юридическите компликации към неговото следствие опетниха репутацията на страната в това отношение. В момента както Петер Схоутен, по този начин и неговият сътрудник Онно де Йонг, които са основни юристи в процеса " Маренго ", живеят под полицейска защита, тъй като нарушителите са ги набелязали като жертви. Петер Схоутен споделя, че след убийството на Де Врийс тяхната лична защита била подсилена с спомагателни хора и с бронирани коли.

Според Индекса за проведената престъпност, през 2021 година Нидерландия е била на нежеланото 107 място от общо 193 страни. Според тази статистика,, като се концентрират основно върху огромните градове - Ротердам, Амстердам и Хага.

Петер Схоутен споделя, че измежду хората се надига боязън от тази престъпност. Потвърждава го и журналистката Саския Белеман: " Моите сътрудници в действителност настойчиво проверяват проведената престъпност и Но към този момент сме станали по-предпазливи. "  Тя споделя за свои сътрудници, които са принудени непрекъснато да живеят под полицейска защита, а под този стъклен капак не могат да си вършата работата безпроблемно.

Дълъг път пред Нидерландия

Адвокатите Схоутен и Де Йонг се надяват, че подновяването на процеса за убийството на Де Врийс ще докара до действителни резултати. Двамата единомислещо приканват към общоевропейски ограничения за предотвратяване на хората от надигащата се престъпност.

Нидерландската министърка на правораздаването и сигурността Дилан Йешилгьоз-Зегериус заяви в изявление за Дъждовни води, че нейната страна си съструдничи със прилежащи страни като Белгия " за да завоюва битката против проведената престъпност ". Според нея сега се взимали " невиждани ограничения " в това отношение. " Догодина ще влагаме още 700 милиона евро и ще подсигурим против похищенията на проведената престъпност както юридическата система, по този начин и хората, които се борят против нея - юристи, публицисти и държавни чиновници ", споделя министърката.

Адвокат Де Йонг обаче се притеснява, че борбата ще продължи още дълго. " Престъпността няма да изчезне след произнасянето на тази присъда. Мисля, че още десетилетия ще си имаме работа с, колкото и държавното управление да се бори против нея. В същото време обаче не трябва да забравяме, че обвинените и обвинените постоянно имат право на добра отбрана ", напомня юристът.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък: 
Кървава мафиотска война по улиците на Черна гора
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР