НФСБ подготвя законопроект за облагане с данък на едрите земевладелци

...
НФСБ подготвя законопроект за облагане с данък на едрите земевладелци
Коментари Харесай

НФСБ внася законопроект за облагане с данък на едрите земевладелци

НФСБ приготвя законопроект за облагане с налог на едрите земевладелци и установяване на правила при размера на рентите.

"Предлагаме облагане на всички, които имат земя над 10-20 хиляди декара като лична такава без значение дали са физически лица или юридически такива. Това са три аспекта, по които желаеме да има разговор и да работим за законодателни промени. Като най-спешното съгласно нас, защото визира минимален кръг от хора, по-малко от 100 юридически и физически лица, е облагането с налог на притежатели, които имат над несъмнено количество земя 10 или 20 хиляди декара ", сподели пред БНР националният представител от "Обединени патриоти " Йордан Апостолов.

“С това предложение чакаме да реализираме кумулативен резултат за бюджета, тъй като това са дребен кръг от хора. Хора, които имайки такава огромна благосъстоятелност и би трябвало да дадат своя дан към обществото, тъй като всички ние плащаме налози в избрана съразмерност “, добави той.

Какво още оферират от НФСБ?

“Подлагаме на полемика равнища на възнагражденията на ренти и наем . Т.е. равнища по области ли ще бъдат, по стопански региони на обмисляне ли ще бъдат, по някакъв симптом индустриален ли ще бъде както е Закона за рентата във Франция, това е първо “, уточни Апостолов.

“Вторият аспект е облагане на приходите от лихва с налог над несъмнено ниво, тук също би трябвало да бъде вярно изчислен прагът. Дали ще бъде по междинни арендни заплащания, които се употребяват за образуване въз основата на търговете в съответните регионални дирекции. Дали ще бъде над равнището на получените дотации, това също е необятен кръг от полемика “, сподели още депутатът.

“Преди да стигнем до законовите промени, който по този начин или другояче би трябвало да видят бял свят, в реда на нещата е да отворим разговор в обществото за такива промени. Защото това не са промени, които би трябвало да се вършат самоцелно и след това още първия месец да стартира да ги променяме, да вършим промени със собственозаконодателната база “, разясни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР