Независимо по какъв начин ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България ще

...
Независимо по какъв начин ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България ще
Коментари Харесай

Социолог осветли опасностите пред кабинета

Независимо по какъв метод ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " ще се обвържат за парламентарен съюз, нуждата от ново държавно управление е първостепенна, счита социологът Кольо Колев.

„ Дали това е коалиция, или не, е въпрос на опаковка. Беше ясно, че би трябвало да се откри решение какво да се прави с властта и по какъв начин да не се вкара страната в още по-дълбока политическа рецесия – без бюджет и без съществени закони ", съобщи Колев пред бТВ.

" Изприказваха се доста приказки, в случай, че още при затварянето на изборните урни, беше ясно какво би трябвало да се направи. Вземате листче и моливче, и виждате защо става дума. Загубиха два месеца, с цел да намерят опаковката. Няма да е коалиция, няма да е експертно държавно управление, ще бъде ротационно. Имам съществени опасения, че това е нещо доста нетрайно. 18 месеца е свръхдалечна вероятност. Според мен те няма да са повече от 3-4. В мъглата се пускат сенки и шарени балончета “, изясни социологът.

„ Управлението, което се чака, може би не е най-вдъхновяващото, само че е единственият вероятен излаз от актуалната рецесия. Трябва обаче да признаем, че има и подводни камъни. Това се довчерашни съперници и е доста мъчно да седнат да се гледат в очите, само че сега гледат в една посока, знаят какво би трябвало да реализират и са единни зад задачите си.

Гарантирани са от едно парламентарно болшинство и ще излезем от изолацията, в която се намираме – ще седим добре на Балканите и на Европейски Съюз “, разяснява политологът Цветанка Андреева.

„ На гласуването в Народното събрание, което чакаме след връчването на втория мандат, ще забележим задоволително на висока степен и консолидацията вътре в двете политически сили. Ставали сме очевидци на такова взаимоотношение с доста гръмко декларирани цели за промяна в правораздавателната система.

Още в 43-ия парламент беше извървян веднъж, само че още някъде към неговия край, огромната коалиция тогава, която имаше желание да довърши промените не го свърши. И в този момент има доста незнайни. Това е иновация в българската политика, която следим с огромен интерес “, уточни социологът Добромир Живков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР