Независимо от заявената политическа воля и инвестираните сериозни средства в

...
Независимо от заявената политическа воля и инвестираните сериозни средства в
Коментари Харесай

Президентът в авиобаза Граф Игнатиево: Все още нямаме необходимото количество изправна авиационна техника

Независимо от декларираната политическа воля и вложените съществени средства в поддръжката на съществуващата техника, към момента нямаме нужното количество изправна авиационна техника. Нальотът е фрапантно дребен - по-малък от предходни години. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси при визитата си в авиобаза „ Граф Игнатиево “.

Командирът на 3-та авиобаза бригаден военачалник Димитър Петров осведоми висшия главнокомандващ за общата подготовка на военното формирование, опциите за осъществяване на задания, положението на авиационната техника и на инфраструктурата.

Новоприети кадрови бойци поставиха клетва в авиобаза Граф Игнатиево

Личният състав влага в бъдещето за дълбока промяна на авиобаза „ Граф Игнатиево “ към бъдещия изтребител и бъдещите бойни качества. Това е голямо натоварване за хората, проблемите са съществени и изискват неотложни и политически, и организационни ограничения и поддръжка, съобщи Румен Радев.

Върховният главнокомандващ поздрави персоналния състав, че в тежки условия на рисково дребен брой летателни часове работят за поддържане на качества, придобиване на нови, за защита на въздушното пространство, гарантиране на сигурност на полетите. Държавният глава прикани за още по-енергични ограничения от Министерството на защитата и от Командването на Военновъздушни сили за основаването на нужните условия за задоволителна летателна активност. Малкият нальот рефлектира върху бойните качества, готовността за дежурство и най-много сигурност на полетите, добави Румен Радев.

Участието на България в защитата на въздушното пространство на Република Северна Македония също е било разисквано по време на срещата. По думите на президента това е национална и съюзническа задача и дълг на България.

„ Обсъдил съм тематиката доста съществено и с президентите, и с министър председателите и на Гърция, и на Република Северна Македония. Министърът на защитата, Щабът на защитата водят своя разговор, в това число и в Брюксел “, добави президентът.

На авиобаза „ Граф Игнатиево “ президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили беше посрещнат с почетен строй, след което отдаде респект пред паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг летци. Посещението е част от програмата на висшия главнокомандващ на Въоръжените сили за срещи с персоналния състав в разнообразни формирования на Българската войска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР